Ευρεία σύσκεψη στη Σαντορίνη για την κρουαζιέρα

  • Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024 - 13:38

Ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Δήμου Θήρας και μελών της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 στα γραφεία του Δήμου Θήρας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την διαχείριση των ροών της κρουαζιέρας, θέματα ασφαλείας (isps code) καθώς και εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

Από πλευράς Δήμου Θήρας συμμετείχε ο αντιδήμαρχος, Ιάκωβος Λιγνός, ο οποίος προέδρευσε στο πρώτο μέρος της συνάντησης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γεώργιος Νομικός, ο πρόεδρος του Τελεφερίκ, Αρτέμιος Καφούρος καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Τάσος Κονιδάρης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η λιμενάρχης Θήρας, Κούτρα Παναγιώτα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νομικός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Κανακάρης Νίκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και φορέων ναυτιλίας κ. Κουμπενάς και ο γενικός διευθυντής κ. Καλούδης και τα μέλη της Ένωσης κ. Ευσταθίου και κ. Γεωργίου.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Θήρας έθεσαν υπόψιν των εκπροσώπων της Ενώσεως τις ημέρες που παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση κρουαζιέρας στο νησί. Υπενθυμίζεται ότι μετά την εγκατάλειψη του Berth Allocation System το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι ημέρες που ο αριθμός των επισκεπτών κρουαζιέρας θα ξεπερνάει τους 8000 ημερησίως για το 2024 είναι συνολικά 63.

Παράλληλα, υπήρξε ενημέρωση ότι το σύστημα διαχείρισης των ροών κρουαζιέρας επανέρχεται σε χρήση και από το 2025 θα ισχύσει και πάλι το όριο των 8000 επισκεπτών ημερησίως.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ένωσης δεσμεύτηκαν να κάνουν ότι το δυνατόν καλύτερο προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί για το 2024.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, παρουσία του δημάρχου Θήρας, Νικολάου Ζώρζου, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα της συνάντησης καθώς και η πρόθεση συνεργασίας των δύο πλευρών με στόχο την καλύτερη λειτουργία του προορισμού.