Επίσκεψη στελεχών της Ε.ΥΔ.Α.Π. για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα που ταλανίζει το νησί

Επιστημονική "ματιά" στον βιολογικό της Τήνου

Καθημερινές είναι, όπως φαίνεται, οι εξελίξεις στο θέμα του βιολογικού της Τήνου, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση και αποτέλεσμα στο πρόβλημα που ταλανίζει το νησί εδώ και αρκετό διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συναντήσεις του δημάρχου, Παναγιώτη Κροντηρά με διευθυντικά στελέχη της ΕΥΔΑΠ προς αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού στο νησί, είχαν ως αποτέλεσμα την μετάβαση στη Τήνο εξειδικευμένου τεχνικού κλιμακίου της εταιρίας.

Ο δήμαρχος Τήνου, δήλωσε, ότι, "το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας κατέγραψε το πρόβλημα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να παραδώσει στην Δημοτική Αρχή πόρισμα ελέγχου λειτουργίας του Βιολογικού αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει προκύψει!"

Η επίσκεψη του επιστημονικού κλιμακίου

Πιο συγκεκριμένα επιστημονικό κλιμάκιο της Ε.ΥΔ.Α.Π. συγκροτούμενο από τον προϊστάμενο υπηρεσίας Κ.Ε.Λ Θριασίου Χημικό Μηχανικό, τον προϊστάμενο υπηρεσίας Η/Μ εγκαταστάσεων ηλεκτρολόγο μηχανικό και τον προϊστάμενο υπηρεσίας συντήρησης συστημάτων αποχέτευσης τεχνολόγο μηχανικό επισκέφθηκε το νησί, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Τήνου και αποτύπωσε την υπάρχουσα κατάσταση του βιολογικού καθαρισμού.

Το τεχνικό κλιμάκιο της Ε.ΥΔ.Α.Π πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου Τήνου στα αντλιοστάσια και στα δίκτυα αποχέτευσης, προκειμένου να ελέγξει την ορθή λειτουργία τους και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα δυσοσμίας, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ύδρευσης Ζαλώνη Ιωάννη και του εντεταλμένου Συμβούλου Ιγνάτιου Δασύρα και υπηρεσιακών παραγόντων. Το επιστημονικό προσωπικό της εταιρίας κατέγραφε το πρόβλημα και μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να παραδώσει στην Δημοτική Αρχή πόρισμα ελέγχου λειτουργίας του Βιολογικού αλλά και τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει προκύψει.

Οι συναντήσεις Κροντηρά με στελέχη της ΕΥΔΑΠ

Μη ξεχνάμε ότι, στα γραφεία της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης Α.Ε. (ΕΥΔΑΠ), βρέθηκε πριν λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς και συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Γεώργιο Στεργίου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Σαχίνη, τον Γενικό Διευθυντή Αποχέτευσης κ. Κωνσταντίνο Βουγιουκλάκη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Πέτρο Ματσούκη.

Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Τήνου, στην περιοχή «Κόκκινα – Μαρμαργιές» και ταλαιπωρεί τους κατοίκους στην περιοχή γύρω από τον Βιολογικό και πώς μπορεί η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., με την άρτια τεχνογνωσία που διαθέτει, να συνδράμει στην επίλυσή του. Η συζήτηση του δημάρχου με τα υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., επικεντρώθηκε στο πως θα μπορέσει από εδώ και πέρα ο Βιολογικός να αποδίδει αυτό που πρέπει και να μην παρουσιάζονται τα προβλήματα των οσμών, αλλά και σε επιπρόσθετα θέματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του βιολογικού.