Ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο της εξυγίανσης και του καθαρισμού 30 πηγών του νησιού

Ο Δήμος Κέας εξυγιαίνει τις πηγές του

Η εξυγίανση και ο καθαρισμός των πηγών του Δήμου Κέας, αποφασίστηκε στο πρόσφατο συμβούλιο της Δημοτικής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές της παροχής υπηρεσίας καθαριότητας, προϋπολογισμού 13.308,91 ευρώ, όπως αυτές περιγράφονται στην μελέτη του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου. Παράλληλα, εγκρίθηκε και η εκτέλεση της παροχής υπηρεσίας καθαριότητας με δημόσιο ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

Οι πηγές του Δήμου Κέας που θα καθαριστούν

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσίας εξυγίανσης και καθαρισμού των πηγών του Δήμου Κέας. Συγκεκριμένα οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν στις κάτωθι πηγές: Χαβουνά, Κανάλι, Κουρέντης, Αγία Τριάδα, Μάμας, Πύργος, Βενιαμίν, Χριστός, Ατζερίτη, Βρουλίδια, Διασέλι, Σκαντζόχοιρου, Καριά, Μεγάλο Χωριό, Φωτημάρι, Σωτήρα, Αγία Μαύρα Βελάδου, Πλαγιά, Αγία Μαρίνα, Ελληνικά (Άγ. Ανάργυροι), Ευαγγελισμού Ιουλίδας, Βαθυπόταμος, Αστρά, Ροκομένο, Μουρέ, Φλέα, Αγ. Κων/νος, Καρδαράς, Τρία Πηγάδια, Νεκροταφείο.

Οι απαραίτητες εργασίες και οι υποχρεώσεις του αναδόχου

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν κατά περίπτωση σε αυτές είναι άντληση των υδάτων και καθαρισμός δεξαμενής (καζανέ) & έλεγχος σωληνώσεων στη σύνδεση με το σημείο εκβολής (μάνα) και καθαρισμός από τυχόν φερτά υλικά (κλαδιά, χόρτα κ.λπ.), καθαρισμός εσωτερικά και εξωτερικά των πηγών (γούρνες), καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου των πηγών και ασβέστωμα. Οι συμβατικές εργασίες θα εκτελούνται από τον ανάδοχο όλες τις ημέρες της εβδομάδας (συμπεριλαμβανομένου Σαββάτου & Κυριακής) σε συνάρτηση με τις ανάγκες κάθε χώρου. Τα υλικά καθαριότητας, εργαλεία που απαιτούνται για τις ως άνω εργασίες, είναι στις υποχρεώσεις του εργολάβου ενώ και οι ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν τον εργολάβο.

Ο Ανάδοχος θα φέρει αποκλειστικά και ακέραια την ευθύνη, ποινική και αστική, για κάθε ατύχημα εργατικό ή μη, που τυχόν θα συμβεί στον τόπο εκτέλεσης του έργου, από πλημμελή εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας. Η εκτέλεση κάθε άλλης εργασίας, που κρίνεται αναγκαία, έστω και αν αυτή δεν αναφέρεται ρητά στην Τεχνική Περιγραφή και στα λοιπά συμβατικά στοιχεία του έργου, θα εκτελεσθεί μόνο μετά από έγγραφη εντολή της Υπηρεσίας.

Χρηματοδότηση της σύμβασης και χρονοδιάγραμμα

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι ο Δήμος Κέας. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης είναι ποσού 13.308,91 ευρώ και θα βαρύνει τη σχετική πίστωση του τακτικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Κέας.

Η εκτέλεση των εργασιών θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις, προκειμένου για τον καθαρισμό των πηγών σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση της απώλειας του συγκεντρωμένου ύδατος ως εξής:

  • Άντληση των υδάτων και καθαρισμός δεξαμενής (καζανέ) & έλεγχος σωληνώσεων στη σύνδεση με το σημείο εκβολής (μάνα) και καθαρισμός από τυχόν φερτά υλικά (κλαδιά, χόρτα κ.λπ.) (Από 01/09/2024 έως 31/10/2024)

  • Καθαρισμός εσωτερικά και εξωτερικά των πηγών (γούρνες) (Από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/05)

  • Καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου των πηγών (Από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/05)

  • Ασβέστωμα (Από την υπογραφή της σύμβασης έως 31/05)