Με ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων

Σαντορίνη: Έτοιμες λύσεις για τις μεταφορές και τη στάθμευση

Σε πολύ καλό κλίμα και με θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Σαντορίνης, με τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι να είναι πολλά και σημαντικά. Όπως τονίζουν από το Σωματείο η Συνέλευση έγινε με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των μελών, γεγονός το οποίο τους ικανοποίησε και τους έδωσε δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα με σκοπό τη επίλυσή τους ώστε να μπορούν όλοι, από το Σωματείο, να κάνουν την δουλειά τους ποιοτικότερα και με λιγότερα προβλήματα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι άμεσες λύσεις

Συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο καθώς και οι λύσεις που δρομολογήθηκαν ήδη σε δύο από αυτά. Συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Τμήμα Μεταφορών του Επαρχείου Θήρας και το ανάλογο τμήμα της Περιφέρειας της Σύρου, έχει δρομολογηθεί να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημά του Σωματείου σχετικά με την ανανέωση των ταχογράφων των λεωφορείων ώστε να μπορεί να γίνεται στη Σαντορίνη, απαλλάσσοντάς τα μέλη από την χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία των μετακινήσεων.

Επίσης σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας έχουν ήδη ξεκινήσει να δρομολογούνται οι προτάσεις που εισηγήθηκαν σχετικά με τους χώρους στάθμευσης των λεωφορείων, με σκοπό να βελτιωθούν τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και να οργανωθεί και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο νησί.

Οι αποφάσεις της Συνέλευσης

Στη διάρκεια της Συνέλευσης, αποφασίστηκε η στάθμευση και η αποεπιβίβαση των επιβατών των λεωφορείων να γίνεται στο χωμάτινο τμήμα του πάρκιγκ απέναντι απο το Γενικό Λύκειο των Φηρών, με την είσοδο και έξοδο των λεωφορείων να γίνονται από διαφορετικές οδούς, ώστε να να αποφεύγονται τα προβλήματα και να διευκολύνεται η πρόσβασή στους δρόμους που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν ανάλογα με την κατεύθυνσή τους, ώστε να μην κάνουν άσκοπες διαδρομές επιβαρύνοντας την πόλη.

Σε οτι αφορά τους χώρους στάθμευσης, όπως τονίζουν, "καταφέραμε να ξεκινήσει η ασφαλτόστρωση του πάρκιγκ της Οίας ύστερα απο πρωτοβουλία και προσπάθειες του Σωματείου μας, με τους ίδιους σκοπούς, την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την καλύτερη οργάνωση της κυκλοφορίας. Σχετικά με τους χώρους στάθμευσης, πάγιο αίτημά μας είναι ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν κι άλλοι επαρκείς χώροι για τις ανάγκες του νησιού μας, ενώ κρίνουμε πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας προσδιορίστηκαν και σηματοδοτήθηκαν ύστερα από αίτημά μας, για πρώτη φορά χώροι στάθμευσης των λεωφορείων μας, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι φέτος αν μη τι άλλο θα περιοριστεί η αταξία των προηγούμενων ετών".