Συνάντηση μεταξύ του Δήμου Θήρας και στελεχών της πρεσβείας των Η.Π.Α.

  • Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 - 09:23

Την Πέμπτη 11/04/2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμου Θήρας και στελεχών της πρεσβείας των Η.Π.Α. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των μελών της πρεσβείας σχετικά με τα σχέδια πολιτικής προστασίας που έχουν εκπονηθεί από τον Δήμο Θήρας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργία Νομικού, ο άμισθος ειδικός σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Νικόλαος Δαμίγος ο οποίος πραγματοποίησε και την ενημέρωση, ο Αντιπρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θήρας κ. Χρήστος Μενδρινός, η Λιμενάρχης Θήρας κ. Παναγιώτα Κούτρα, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Κονιδάρης Τάσος, η εργαζόμενη του Δήμου στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας κ. Καρακίτσου Μαρία καθώς και τα στελέχη του ΕΚΑΒ κ. Μανώλης Δακορόνιας και Σταύρος Γιαννακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης τα στελέχη της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενημερωθήκαν για το επίπεδο της εργασίας που έχει γίνει στον Δήμο Θήρας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί επισκέπτες αποτελούν μεγάλο μέρος της τουριστικής κίνησης του νησιού και οι συχνές ενημερώσεις εκ μέρους του Δήμου ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας όλων των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της Σαντορίνης.