Χαιρετισμός Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου

"Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν φωτεινά παραδείγματα δημιουργικότητας"

“Καλή σταδιοδρομία στους μαθητές που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο Λύκειο και ανοίγουν νέους δρόμους, αποσκοπώντας στη δημιουργία, την καινοτομία και την ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών τους” εύχεται ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, Διονύσης Μεσσάρης.

 

Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Μεσσάρης απευθύνει ευχαριστίες σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για τη συνεργασία τους κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, η οποία συνέβαλε στη διατήρηση, αλλά και την ανάπτυξη νέων δομών και καινοτόμων δράσεων.

Παράλληλα, ευχαριστεί τους εκπροσώπους των φορέων της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών για τη δημιουργική συνεργασία τους με στόχο την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που ανέκυψαν στη νησιωτική περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας

Ωστόσο, δεν παραλείπει τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και των φορέων επιμόρφωσης, των συλλόγων γονέων, των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των τοπικών κοινωνιών για τη συνεχή υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους.

Όπως υπογραμμίζει, “σημαντικό ρόλο στη μεγάλη αυτή προσπάθεια έπαιξαν οι Διοικητικοί υπάλληλοι της εκπαίδευσης οι οποίοι, παρά το μικρό αριθμό τους, συνέβαλαν αποφασιστικά στο έργο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας”.

Κοντά στους εκπαιδευτικούς σε όλα τα νησιά στάθηκαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας επιστημονικά και ενθαρρύνοντας κάθε δημιουργική καινοτόμα δράση.

“Τέλος, πολλές ευχαριστίες αξίζουν στους άμεσους συνεργάτες μου, τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στις Προϊσταμένες Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης για τον αποτελεσματικό συντονισμό όλων των δράσεων, την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας που επέδειξαν”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνέπεια και υπευθυνότητα

Αναφερόμενος στην έναρξη μιας νέας Σχολικής χρονιάς σε μία δύσκολη συγκυρία όπως η σημερινή, ο κ. Μεσσάρης επισημαίνει ότι “απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια, εγρήγορση, ευαισθησία και περισυλλογή, ώστε η συνεργασία να κυριαρχήσει και να οδηγηθούμε σε λύσεις που θα συνδράμουν στο έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και την παιδεία των μαθητών μας”.

Προσθέτει μάλιστα ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος “να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν με συνέπεια και υπευθυνότητα στο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει για την εκπαίδευση και την αγωγή των μαθητών του Νοτίου Αιγαίου”.

“Έχουμε την ευθύνη να αποτελέσουμε φωτεινά παραδείγματα δημιουργικότητας, συνεργασίας, ενθάρρυνσης και στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους στις τοπικές κοινωνίες” τονίζει, ευχόμενος στους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό προσωπικό, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.