Επίσκεψη της υποψήφιας ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 - 16:59

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου η υποψήφια ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας της στα νησιά του Αιγαίου συνοδευόμενη από μέλη της ΔΕΕΠ Κυκλάδων και της της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ στη Σύρο.

Την κα Σπυράκη υποδέχτηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς βρίσκεται στη Χίο προκειμένου να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και στη διευρυμένη Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία περιστράφηκε γύρω από θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ενημέρωσε την κα Σπυράκη για όλες τις ενέργειες που έχει κάνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για τη δυνατότητα να διατηρεί η χώρα μας το δικαίωμα της επαναφοράς του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α., κάτι που το Επιμελητήριο θα διεκδικήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Επίσης, έκανε λόγο για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στη σύνταξη του Βαρόμετρου Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας, ενός εργαλείου που απέδωσε πολύ σημαντικά στοιχεία για τη διεκδίκηση και υλοποίηση πολιτικών που αφορούν τη νησιωτικότητα. Τέλος, τόνισε τη σημασία της αναζήτησης και αξιοποίησης χρηματικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της νησιωτικότητας, όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση πλοίων στις άγονες γραμμές.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Σπυράκη ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις εξειδικευμένες πολιτικές που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την άμβλυνση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν περιοχές εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης, όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων. Επίσης, με αφορμή τις αναφορές στην αύξηση του κόστους της επιχειρηματικότητας, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική της δίδυμης μετάβασης των επιχειρήσεων, με στόχο τόσο τη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος όσο και την προσαρμογή τους στο νέο ψηφιακό περιβάλλον. Τόνισε δε, πως το έργο που έχει κάνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την εκπαίδευση και κατάρτιση των μελών του ειδικά σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, είναι ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για την επόμενη μέρα των επιχειρήσεων και δήλωσε την επιθυμία της για συνεργασία με στόχο την καλύτερη αναζήτηση και αξιοποίηση προγραμμάτων και εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση αυτή.

Ετικέτες: