Ο Βαγγέλης Σιγάλας για τη συζήτηση του θέματος για την υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο της Πάρου

"Ενστάσεις και μόνο για την εισήγηση"

Διευκρινήσεις σχετικά με τις τοποθετήσεις της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο περιφερειακό συμβούλιο της Πάρου, με θέμα την υγεία, δίνει στην “Κοινή Γνώμη”, ο περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Σιγάλας.

Η εφημερίδα είχε παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη συνεδρίαση και είχε καταγράψει τις τοποθετήσεις των συμβούλων, αλλά και των φορέων της Πάρου, ενώ είχε ασκήσει κριτική.

Ο κ. Σιγάλας, ο οποίος βρέθηκε στη Σύρο, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του “Θησέα”, έδωσε στην εφημερίδα τα δικά του στοιχεία, που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση της παράταξής του, τοποθέτηση η οποία προκάλεσε την έντονη κριτική μερίδας των φορέων της Πάρου, αλλά και της “Κοινής Γνώμης”.

“Υπήρξε σύγχυση με τις εισηγήσεις”

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Βαγγέλης Σιγάλας, σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, επισήμανε ότι οι ενστάσεις της επικεφαλής, Λίλας Καφαντάρη είχαν να κάνουν με το κομφούζιο που προκλήθηκε με τις εισηγήσεις που υπήρχαν μέσα στο φάκελο του θέματος για την υγεία και όχι με το θέμα που είναι ύψιστης σημασίας για τους νησιώτες.

“Άλλη εισήγηση είχαμε στο φάκελο και άλλοι ήταν οι εισηγητές. Καταλάβαμε όμως ότι οι εισηγητές είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Αργουζή να μιλήσει εκ μέρους τους. Όμως το κείμενο της εισήγησης που υπήρχε στους φακέλους, ήταν τελείως αντίθετη από τα αιτήματα του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου-Αντιπάρου για την υγεία και γι΄ αυτό και εμείς, αλλά και η “Λαϊκή Συσπείρωση” της Πάρου πέσαμε από τα σύννεφα. Κατάλαβε ο κ. Αργουζής το λάθος και δύο ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, έστειλε ένα έγγραφο προς το Συντονιστικό, στο οποίο έλεγε ότι “αυτές είναι δικές μου παρατηρήσεις και αν θέλετε υποβάλλεται και τις δικές σας παρατηρήσεις”. Εν πάση περιπτώσει, στους φακέλους που μας μοιράστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο υπήρχε μία εισήγηση υπογεγραμμένη από τον κ. Αργουζή, η οποία όμως ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από τα αιτήματα του Συντονιστικού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος για την υγεία, ακούσαμε διαφορετική τοποθέτηση από τον Κώστα Αργουζή, η οποία στηριζόταν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτή ήταν η ένστασή μας η οποία προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος πίστεψε ότι αυτή ήταν η τοποθέτηση της παράταξής μας. Δεν ήταν τοποθέτηση, αλλά ερωτήματα, προκειμένου να καταλάβουμε τελικά τι ισχύει με τις εισηγήσεις”, σημείωσε.