Κριτική του μέλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Σιγάλα

"Το ίδιο σκηνικό στα νησιά πριν από δεκαπέντε χρόνια"

  • Τετάρτη, 29 Απριλίου, 2015 - 09:28

Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, όπως και η προηγούμενη, στην προσπάθειά της να δείξει, ότι νοιάζεται για τα προβλήματα των νησιών, περιφέρει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου στα διάφορα νησιά, βάζοντας μάλιστα και θέματα στην Ημερήσια Διάταξη που σχετίζονται με αυτά.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση στη Σίφνο ένα από τα θέματα ήταν και η «Αποτύπωση και Ιεράρχηση θεμάτων των νησιών Σίφνου, Σερίφου και Κιμώλου».

Παρακολουθώντας την εισήγηση, αισθάνθηκα καμιά δεκαπενταριά χρόνια νεότερος τότε που υπήρχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Σε παρόμοια συζήτηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (τότε), είχαν αναπτυχθεί τα ίδια προβλήματα, είχαν κατατεθεί οι ίδιες διαπιστώσεις, είχαν διατυπωθεί τα ίδια θα….. Το ίδιο σκηνικό. Λες και δεν πέρασε ούτε μήνας. Κυβερνήσεις, Νομαρχιακές και Περιφερειακές αρχές άλλαξαν, τα προβλήματα παρέμειναν και οξύνθηκαν.

Το ακτοπλοϊκό, η εγκατάλειψη, η υγεία, η ανεργία, τα ζητήματα παιδείας, τα λιμάνια, οι υποδομές και μια σειρά άλλα. Τα «χρυσά κουτάλια» της Ε.Ε. έγιναν ασήκωτα χαράτσια. Και οι εισηγητές σε ερώτησή μου παραδέχθηκαν ότι τίποτα δεν έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για τους φτωχούς νησιώτες.

Όσο και να κάνουν το Περιφερειακό Συμβούλιο «περιφερόμενο θίασο» εφαρμόζοντας τις ίδιες πολιτικές της Ε.Ε., της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας τα λαϊκά προβλήματα θα οξύνονται και οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ωφελούνται, γι΄αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε στην κατεύθυνση που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ.