Τριάντα πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες “ταξιδεύουν” στην International Luxury Travel Market μέσω της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Διεκδικώντας την τουριστική ελίτ

Δυναμική παρουσία της Περιφερειακής Αρχής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Με ιδιαίτερα αυξημένο τον αριθμό των πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σε σύγκριση με πέρυσι, συμμετέχει φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Τουριστική Έκθεση International Luxury Travel Market (ILTM) στις Κάννες διεκδικώντας μερίδιο στην τουριστική ελίτ.

Η Περιφερειακή Αρχή, η Διεύθυνση Τουρισμού και ειδικότερα η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης, Μαριέτα Παπαβασιλείου από σήμερα και έως τις 3 Δεκεμβρίου παρέχουν τη δυνατότητα σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων από το Νότιο Αιγαίο να παρουσιάσουν το πολυτελές προϊόν που παρέχουν στους επισκέπτες τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επικοινωνία με τουριστικούς πράκτορες που στοχεύουν σε ιδιαίτερα πακέτα, τα οποία καλύπτουν ανάγκες κι απαιτήσεις επισκεπτών υψηλού επιπέδου.

Μέσα από την εν λόγω παρουσία τους στην έκθεση, οι συμμετέχοντες έρχονται αφενός να ενισχύσουν το τουριστικό προφίλ του Νοτίου Αιγαίου, ανοίγοντας αλλά και διευρύνοντας παράλληλα και το προσωπικό ξενοδοχειακό προφίλ τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επισκεψιμότητα στην Περιφέρεια τη νέα σεζόν.

Αξίζει να υπογραμμισθεί, πως, βάσει της επίσημης ενημέρωσης της κ. Παπαβασιλείου “από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ανταποκρίθηκαν συνολικά 30 πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στο κάλεσμα συμμετοχής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας” σε αντίθεση με την περυσινή χρονιά όπου συμμετείχαν μόνον έξι ξενοδοχεία.

“Να προσελκύσουμε την ελίτ από κάθε τουριστική αγορά”

Σαφής η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου στο μήνυμά της αναφορικά με την παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη μεγάλη έκθεση των Καννών, τονίζει πως, “τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες, υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία τα οποία ενισχύουν το τουριστικό προφίλ του κάθε τόπου”. “Η International Luxury Travel Market αποτελεί το κατάλληλο μέρος δικτύωσης για την ανάδειξη του τουριστικού προφίλ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου” αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως, “Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να λείπουμε από ένα τέτοιο γεγονός, εάν θέλουμε να φέρουμε στην περιοχή μας την ελίτ από κάθε τουριστική αγορά”. Το βήμα της Περιφέρειας, όπως προσθέτει στη συνέχεια, “Δίνει την ευκαιρία στις τουριστικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν το προϊόν τους και μέσα από αυτό ν` αναδείξουμε ως Νότιο Αιγαίο την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στα νησιά μας”.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει η ίδια καταλήγοντας, “η ILMT χαρακτηρίζεται από τον αποκλειστικά business to business χαρακτήρα της, τις προεπιλεγμένες από τους ίδιους τους εκθέτες και συμμετέχοντες συναντήσεις με luxury buyers, απ' όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται δε ότι τουλάχιστον 1.300 buyers θα συμμετάσχουν στην έκθεση η οποία είναι κλειστή στο κοινό και δέχεται ως εκθέτες αποκλειστικά ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων.”.