"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "

Η μεγάλη ακρίβεια και η "έξοδος από τα μνημόνια ", επιβάλλει την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου

  • Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022 - 13:17

Το ασυγκράτητο "κύμα" της ακρίβειας πλήττει έντονα τους πολίτες της χώρας μας και ιδιαίτερα τους κατοίκους των νησιών μας όπου το κόστος ζωής είναι ακριβότερο σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα! Αν συνυπολογίσουμε και τους "καθηλωμένους" μισθούς και την αύξηση του πληθωρισμού γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι απαιτούμαι από την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και θα καταπολεμήσουν την φτωχοποίηση του λαού μας.Με δεδομένα ότι : α)πρόσφατα κατατέθηκε προς διαβούλευση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2023 και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ψηφιστεί και β) η χώρα μας έχει "βγει από τα μνημόνια "και τις δεσμεύσεις τους ΖΗΤΑΜΕ από την Ελληνική Κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος των προκατόχων της και να επιστρέψει τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας!

Είναι μέτρο αναγκαίο που βοηθά την επιχειρηματικότητα και την καθημερινότητα των πολιτών των νησιών του Αιγαίου που κρατούν "Θερμοπύλες"!Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. αποτελούσαν επί σειρά ετών ένα σημαντικό κίνητρο και είναι αναπόσπαστο μέρος των κοινωνικών και νησιωτικών πολιτικών που πρέπει να εφαρμόζονται. ΚΑΛΟΥΜΕ -τους βουλευτές της περιοχής μας να στηρίξουν την πρόταση μας που αποτελεί δίκαιο αίτημα των Αιγαιοπελαγιτων μας , η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου να "συστρατευθεί"στην διεκδίκηση μας.- τους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς ( Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δήμοι κτλ ) να προωθήσουν το αίτημα και να επιδιώξουν την ικανοποίηση του .

Οι νησιώτες μας δεν ΕΠΑΙΤΟΥΝ.....αλλά δίκαια ΑΠΑΙΤΟΥΝ να έχουν τα εφόδια που θα τους δίνουν τη δυνατότητα να ζουν με αξιοπρέπεια !

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ "-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου -Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

 

Ετικέτες: