Απάντηση Γ. Μαραγκού στον Αν. Γιαλόγλου για τον ξενώνα Αγκαθωπών

  • Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2014 - 14:54

Όσο περνάει ο καιρός ο κ Γιαλόγλου φροντίζει να επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο ότι είναι άξιος συνεχιστής των πολιτικών  που έφεραν το νησί μας στη σημερινή κατάσταση. Από την απάντησή σας κ. Γιαλόγλου φαίνεται ότι ή δε διαβάσατε το κείμενό μας ή δεν καταλάβατε αυτά που γράφει.

 

Μπορεί ο «νεός» υποψήφιος Δήμαρχος να προσπαθεί να περάσει μήνυμα προς την κοινωνία ότι πρεσβεύει κάτι καινούργιο και ελπιδοφόρο, όμως, με τις ενέργειές του δείχνει ότι είναι ο επίσημος διάδοχος του συστήματος Δεκαβάλλα-Πάπιτση και της λογικής με την οποία διοικήθηκε το νησί τα τελευταία 25 χρόνια.

 

Γι’ αυτό και όποτε ο συνδυασμός μας ασκεί κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, εμφανίζεται ως επίσημος εκπρόσωπός της και δίνει απαντήσεις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να αποπροσανατολίσει τους δημότες από την πραγματικότητα και να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

 

Ο συνδυασμός μας δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ υπέρ της λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, το κλείσιμο της οποίας οδήγησε σε τουριστικό και οικονομικό μαρασμό την ευρύτερη περιοχή των Αγκαθωπών.

Για την υπόθεση της απ’ ευθείας μίσθωσης του δημοτικού ξενώνα στις Αγκαθωπές οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα για τα οποία απάντηση δε λάβαμε κι ούτε πρόκειται να λάβουμε:

  • Ήταν δύσκολο να γίνει μια πρόσκληση ενδιαφέροντος, να δοθεί δημοσιότητα 2-3 ημερών και να γίνει γνωστό στους συμπολίτες μας ότι ενοικιάζεται ο δημοτικός ξενώνας; Ποιος μίλησε κ. Γιαλόγλου για διαδικασίες χρονοβόρας δημοπρασίας;

  • Αυτή είναι η λογική της ίσης ευκαιρίας προς όλους που θα πρέπει να διέπει τη διοίκηση του Δήμου;

  • Ποιος είχε το δημοτικό ξενώνα κλειστό για 3 ολόκληρα χρόνια;

  • Ποιος δεν έκανε τις άμεσες ενέργειες για νομιμοποίηση του αυθαίρετου κομματιού του ξενώνα επί 3 ολόκληρα χρόνια;

  • Τυχαία έγιναν οι νομιμοποιήσεις λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία από το νόμο (λόγω εκλογών) για αναθέσεις και μισθώσεις ακινήτων;

  • Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι παλαιότεροι ενδιαφερόμενοι;

  • Πώς διασφαλίσατε τα συμφέροντα του Δήμου, αφού ουσιαστικά πήρατε μόνο μία προσφορά για ενοικίαση του ξενώνα της οποίας δε γνωρίζουμε καν το οικονομικό ύψος, το χρονικό διάστημα και τις δεσμεύσεις του Δήμου προς τον ενοικιαστή (αν υπάρχουν);

  • Είναι ή δεν είναι ο επιχειρηματίας σύζυγος υποψήφιας με το συνδυασμό σας, τον οποίο παρασύρατε σε διαδικασίες που ο ίδιος δε γνωρίζει τι κατάληξη μπορεί να έχουν;

 

Τελειώνοντας, σας ενημερώνουμε ότι ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι πως το τελευταίο διάστημα κάνετε τα πάντα στο πόδι, χωρίς ίχνος ηθικής.

Κατασπαταλάτε το δημόσιο-δημοτικό χρήμα για κάποια «ψηφαλάκια» και προεκλογικά γραμμάτια, βλέπε: ρουσφετάκια, μικροπαρεμβάσεις, καθαρισμούς κι όλα αυτά με σωρεία απ’ ευθείας αναθέσεων είτε από την πλευρά του Δήμου είτε από την πλευρά του Λιμενικού Ταμείου.

Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή, τη συμπράττουσα μειοψηφία και τους διαδόχους τους οι δημότες έχουν καταλάβει τις τακτικές και τον τρόπο που λειτουργείτε όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό και θα σας δώσουν την απάντησή τους στις 18 Μαϊου.