Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης προς τον Σύριζα Σύρου

"Καταγγέλλουμε την αλαζονική συμπεριφορά του Σύριζα Σύρου για τη διάθεση χώρων"

  • Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2015 - 16:18

Η Δημοτική Αρχή, πέραν των αρμοδιοτήτων που της αποδίδονται από τις διατάξεις περί διενέργειας του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, δεν επιθυμούσε να υπεισέλθει σε οποιουδήποτε είδους και ύφους συζητήσεις με τις κομματικές παρατάξεις.

Οφείλουμε όμως, στην πρόσφατη, απαράδεκτη ανακοίνωση της ΣΕ της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Η ΣΕ της ΟΜ Σύριζα Σύρου, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες της και να αποκρύψει επιμελώς την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού που τη διακρίνει, ισχυρίζεται ότι δήθεν η Δημοτική Αρχή, μεθοδεύει τη φίμωση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα πραγματοποιώντας διακρίσεις στην παραχώρηση χώρων για κομματικές εκδηλώσεις.
Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, αγνοώντας τη νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες, πιστεύει ότι η Δημοτική Αρχή «οφείλει» να παραδίδει στο Κυβερνών κόμμα, οποιαδήποτε αίθουσα και χώρο της αρμοδιότητάς της, χωρίς αίτημα, χωρίς κατάθεση σχετικού εγγράφου, απλά και μόνο επειδή το επιθυμεί. Την αλαζονική αυτή συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου καταγγέλλουμε και την αφήνουμε στην κρίση των Συριανών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουλίου 2015, αποφασίστηκε αρμοδίως η σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής η οποία έχει την αρμοδιότητα διάθεσης των χώρων εκδηλώσεων για το σχετικό δημοψήφισμα, κατά συνέπεια, η Δημοτική Αρχή, εκ του Νόμου, δεν είχε τη δυνατότητα να διαθέσει χώρους στα κόμματα, χωρίς την έγκριση της προαναφερόμενης επιτροπής και οπωσδήποτε, χωρίς την υποβολή γραπτού αιτήματος. Η Διακομματική Επιτροπή που συγκροτήθηκε, στην οποία συμμετείχε και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, αποφάσισε τελικά να δοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο χώρος της Πλατείας Μιαούλη, την Παρασκευή το απόγευμα, για την οργάνωση της συγκέντρωσης που επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Τα λοιπά περί μεθοδεύσεων και διακριτικών μεταχειρίσεων δεν τα κατανοούμε, εκτός και αν δεν υπάρχει συνεννόηση και ενημέρωση μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Προτρέπουμε το ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, να σταματήσει τους Δονκιχωτισμούς και να συμβάλλει στην εμπέδωση κλίματος ομόνοιας, μεταξύ των πολιτών της Σύρου.