Ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παρατείνεται η παραχώρηση τριών ακινήτων στο ΤΜΣΠΣ

  • Τρίτη, 9 Μαΐου, 2017 - 06:21

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού και του Πρύτανη του Παν/μιου Αιγαίου κ. Στ. Γκρίτζαλη, Ιδιωτικό Συμφωνητικό παράτασης της Δωρεάν Παραχώρησης Χρήσεως Ακινήτων, βάσει του οποίου παρατείνεται η παραχώρηση από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης τριών (3) δημοτικών ακινήτων και συγκεκριμένα της «Αίθουσας Παναγούλη» του Πνευματικού Κέντρου, του πρώην Καζίνο Αιγαίου – Αποθήκες και του κτιρίου «Κορνηλάκη», προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Ο Δήμος μας, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξή του προς το πανεπιστημιακό τμήμα του νησιού μας, καθώς αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συριανής κοινωνίας, στέκεται με αποφασιστικότητα αρωγός και συμπαραστάτης με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να αντιμετωπίζονται εγκαίρως ζητήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Σε συνέχεια, επίσης, της συνάντησης του Δημάρχου με τον νέο Πρόεδρο του Τμήματος κ. Φ. Αζαριάδη – Τοπάλογλου και την αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Σύρου, κα Ελ. Γουρνέλου, όπου είχε ήδη τεθεί επί τάπητος το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προτίθεται να στηρίξει εμπράκτως μια τέτοια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς θα συμβάλει αναμφίβολα στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του Παν/μίου Αιγαίου στο νησί μας, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για τους νέους, την τοπική κοινωνία και την οικονομία της Σύρου.