Το silver βραβείο στην κατηγορία “Αθλητικός Προορισμός” απέσπασε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης στα Tourism Awards 2019

Επιβράβευση της στόχευσης στον αθλητικό τουρισμό

Με το βραβείο κατηγορίας Silver, στην ενότητα “Αθλητικός Προορισμός” βραβεύθηκε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στη λαμπερή εκδήλωση για την απονομή των Tourism Awards 2019, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Για τη διοργάνωση σημαντικών και ποικίλων αθλητικών εκδηλώσεων διακρίθηκε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, στην τελετή απονομής των Tourism Awards 2019, τα οποία κάθε χρόνο απονέμονται, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις κορυφαίες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες επιχειρήσεων ή φορέων του τουρισμού.

Είναι ξεχωριστή η αξία που αντιπροσωπεύουν τα βραβεία”

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Μάγια Τσόκλη, τόνισε, πως “ο θεσμός των Tourism Awards επιβραβεύει, όπως καλά ξέρετε, τους άριστους, τους καινοτόμους, τους τολμηρούς. Αναγνωρίζει την αυθεντικότητα, αναγνωρίζει το πάθος και την επιμονή και αποτελεί χωρίς αμφιβολία κίνητρο υπέρβασης”.

Μάλιστα σημείωσε, πως “η τελετή απονομής έχει ένα χαρακτήρα εορταστικό, καθώς φωτίζει μία αισιόδοξη πλευρά των κλάδων του τουρισμού, μίας Ελλάδας, που – όλοι το αισθανόμαστε αυτό – ακόμη παλεύει να βρει το βηματισμό της”, ενώ στη συνέχεια παρέθεσε, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής διευκρινίσεις για την αποφασιστική διαδικασία, αναφορικά με την απονομή των τιμητικών βραβεύσεων.

Από την πλευρά της, λαμβάνοντας το λόγο, η κ. Ισαβέλλα Ζαμπετάκη, μέλος της κριτικής επιτροπής και στέλεχος της διοργανώτριας εταιρείας, τόνισε, πως “οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αλλά τα βραβεία που θα απονεμηθούν είναι λιγότερα, και αυτό είναι κάτι που γίνεται συνειδητά. Η κριτική επιτροπή εξέτασε κάθε υποψηφιότητα με μεγάλη λεπτομέρεια, με στόχο να αναδείξει τους καλύτερους σε κάθε κατηγορία, αλλά και να διαφυλάξει την αξία της κάθε βράβευσης. Είναι ξεχωριστή η αξία που αντιπροσωπεύει κάθε ένα από τα βραβεία που θα δοθούν. Δεν θα είχε νόημα – τουλάχιστον όχι για εμάς – ένας διαγωνισμός, στον οποίο όποιος συμμετέχει να κερδίζει και ένα χρυσό βραβείο. Μας ενδιαφέρει η ουσία της υπόθεσης και χαιρόμαστε, για το ότι, παρά δε δίνουμε εύκολα βραβεία, μας εμπιστεύεστε και μας τιμάτε με την παρουσία σας”.

Εστιάζοντας, στην ουσία της υπόθεσης, η κ. Ζαμπετάκη ανέφερε, οτι “ο ελληνικός τουρισμός είναι ο πιο ενδιαφέρων κλάδος της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε γενναίες επενδύσεις, πολλαπλασιάζονται διαρκώς οι διαφορετικές και νέου τύπου υπηρεσίες, βλέπουμε πραγματικά καινοτόμες πρωτοβουλίες. Συμβαίνουν πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα στον τουρισμό”.

Για την ενίσχυση όλων αυτών των πρωτοβουλιών, η κ. Ζαμπετάκη ανακοίνωσε τη σύσταση ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης για τον ελληνικό τουρισμό, η οποία θα εγκαινιαστεί την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να αποτελέσει έναν κόμβο ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς “θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση και φορέα να μελετήσει πετυχημένες πρακτικές και να αντλήσει έμπνευση για να διαμορφώσει ή να εξελίξει τις δικές του πρωτοβουλίες”.

Αποτέλεσμα μίας συλλογικής στρατηγικής”

Εισάγοντας τη γενικότερη κατηγορία “Specialty Travel”, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, κ. Ντορέττα Παπαδημητρίου, σχολίασε “περιπέτεια ή πολυτέλεια, πολιτισμός ή ευεξία, φύση ή πολιτισμός, οι θεματικές μορφές τουρισμού είναι τα «καρυκεύματα», που δίνουν ξεχωριστή γεύση στην εμπειρία του κάθε ταξιδιώτη και η «βεντάλια» των θεματικών μορφών τουρισμού, ανοίγει ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια”.

Στην κατηγορία αυτή, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, απέσπασε βραβείο κατηγορίας Silver, για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Για την τιμητική αυτή διάκριση, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο, κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης, σημείωσε, μιλώντας στην εφημερίδα, πως “για πρώτη φορά βραβεύεται στην κατηγορία αυτή Δήμος των Κυκλάδων, ενώ για το 2019 ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης είναι ο μοναδικός που βραβεύεται στην ενότητα “Αθλητικός Προορισμός”, με silver διάκριση. Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Συριανούς, γιατί ο αθλητικός τουρισμός ήταν κάτι καινούριο για το νησί. Ξεκίνησε από το 2014 έως και σήμερα, με όλες αυτές τις εκδηλώσεις που γίνονται”.

Όπως ο ίδιος τόνισε, “είναι αποτέλεσμα μίας συλλογικής στρατηγικής. Με όλους τους αθλητικούς συλλόγους του νησιού βρεθήκαμε, συζητήσαμε καινούρια πράγματα, καινούριες ιδέες, εκ των οποίων μερικές υλοποιήθηκαν και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, να είμαστε ανάμεσα στους διακριθέντες αθλητικούς προορισμούς, στο πλαίσιο των Tourism Awards 2019, για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού”.

Επανέλαβε δε, πως “το βραβείο αφορά όλους τους Συριανούς, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Τους ανθρώπους, που αντιμετώπισαν ακόμη και τα προβλήματα, που δημιούργησαν όλες αυτές οι αθλητικές διοργανώσεις. Κάποιοι ενοχλήθηκαν, κάποιοι έδειξαν μεγαλύτερη υπομονή, συνέβαλαν και όλοι αυτοί, για αυτό το βραβείο”, επισημαίνοντας, ότι “ο καθένας από τη δική του την πλευρά βοήθησε, κάνοντας το νησί μας, μέσα σε αυτή την αίθουσα να βραβευτεί με την τόσο σημαντική αυτή διάκριση για το νησί. Από τον απλό δημότη, μέχρι τους αθλητές, μέχρι όλους εκείνους, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τον ελεύθερο χρόνο τους, που είναι πολύ σημαντικός, για να δώσουν πνοή σε αυτό που αγαπάνε”.

Ο κ. Πρίντεζης υπογράμμισε, πως “ο αθλητικός τουρισμός, για όποιον δήμο έχει εμπλακεί με αυτό το κομμάτι, είναι πολύ σημαντικός, γιατί έχει μόνο καλά να φέρει στο νησί”.

Μάλιστα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υποστήριξε, πως η διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, επηρεάζει θετικά και τη νεολαία του νησιού, αναφέροντας, πως “πολλές από αυτές τις διοργανώσεις δίνουν το ερέθισμα στα μικρά παιδιά να ασχοληθούν κι εκείνα με τον αθλητισμό και μάλιστα με διαφορετικά πράγματα, όπως είναι το τρίαθλο, ο στίβος, το μπάσκετ. Τα παιδιά, βλέποντας τα ινδάλματά τους να έρχονται στο νησί, βλέποντας ένα νησί συνεχώς να αλλάζει, αφού κάθε χρόνο έχουμε και διαφορετικές διοργανώσεις, παίρνουν το ερέθισμα και ασχολούνται με τον αθλητισμό. Βέβαια και ο μέσος Συριανός σηκώνεται από τον καναπέ, βγαίνει στο δρόμο, τρέχει, ενισχύοντας όλες αυτές τις εκδηλώσεις που γίνονται και από τους Δρομείς Σύρου, τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, το Δήμο και όλους τους φορείς ανεξαιρέτως, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νησιού”.