Επίσκεψη Κεγκέρογλου και Κατρίνη από το ΚΙΝΑΛ στη Σύρο

  • Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020 - 13:36

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες για να συζητά και να ακούει τα προβλήματά τους, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια επισκέφθηκαν, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, τη Σύρο, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλης Κατρίνης. Η επίσκεψή τους ξεκίνησε από το Ναυπηγείο του Νεωρίου με διαδοχικές συναντήσεις, τόσο με τη Διοίκηση, όσο και με το Εργοστασιακό Σωματείο των εργαζομένων του Ναυπηγείου. Ήταν μια καλή ευκαιρία προκειμένου να ενημερωθούν για την προοπτική των επενδύσεων, για το επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά την τοπική κοινωνία και για τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας. Επιπλέον επισκέφθηκαν τους χώρους εργασίας και διαπίστωσαν τον τρόπο λειτουργίας του Νεωρίου από κοντά.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Ερμούπολης, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκο Λειβαδάρα, παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Κουταβά καθώς και στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων και της Τοπικής Οργάνωσης Σύρου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος στην τρέχουσα συγκυρία, ειδικά λόγω των συνθηκών που προέκυψαν εξαιτίας του COVID-19. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η Σύρος ως τουριστικός προορισμός. Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά και με άλλα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Σύρος, όπως το πολεοδομικό της Ερμούπολης και η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Μάλιστα, συζητήθηκαν τρόποι άμεσης σύνδεσης με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μυκόνου, ώστε να καταστεί η Σύρος, μέσα από πυκνότερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, πόλος έλξης περισσότερων τουριστών. 

Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών τους, οι δυο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Κυκλάδων για να ενημερωθούν από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και τα στελέχη του Επιμελητηρίου σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν γενικότερα τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και ειδικότερα όσες δραστηριοποιούνται στον κρίσιμο τομέα του Τουρισμού, ειδικά στη μετά–COVID εποχή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στη σπουδαιότητα του σύγχρονο συστήματος τηλεδιάσκεψης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κυρίως όσον αφορά τη γρήγορη διάχυση της πληροφορίας. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Μιχάλης Κατρίνης στάθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι το έργο για τη δημιουργία cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα, προκειμένου να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας. 

Κλείνοντας τον κύκλο των συναντήσεών τους, συζήτησαν με τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ώστε να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όσον αφορά την υποστελέχωση, την αλλαγή της ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσής τους, την εφαρμογή του Ν. 3852/2010 για τις συνθήκες που άπτονται της ασφάλειας τους και την έλλειψη μέτρων στήριξης που σχετίζονται με την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας.

Οι δυο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισαν ότι θα αναδείξουν τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν, θα ζητήσουν από τα αρμόδια Υπουργεία να ασχοληθούν επί της ουσίας με αυτά και θα προτείνουν  βιώσιμες και υλοποιήσιμες λύσεις, ώστε σε μια νέα επίσκεψή τους στη Σύρο τα προβλήματα να είναι πολύ λιγότερα και οι θετικές προοπτικές πολύ περισσότερες