Πλακόστρωση και εργασίες συντήρησης και ανοικοδόμησης τοιχίων και σκαλοπατιών στη γραφική τοποθεσία της Άνω Σύρου

Ανάπλαση και εξωραϊσμός της πλατεία Βορνά

  • Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021 - 06:14

Αέρα «ανανέωσης» σε ένα ακόμη γραφικό σημείο του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου έδωσε ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης μέσα από μικρές, αλλά απαραίτητες πινελιές μέσα από τις οποίες η περιοχή ανέκτησε την παλιά και αξιοζήλευτη εικόνα της.

Ειδικότερα, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε παρεμβάσεις ανάπλασης και εξωραϊσμού στη μικρή πλατεία στον Βορνά, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και ανοικοδόμησης τοιχίων και σκαλοπατιών τα οποία είχαν καταστραφεί, καθώς και πλακόστρωση.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μηνά Αληφραγκή χρησιμοποιήθηκαν υλικά τα οποία υπήρχαν και πριν, προκειμένου να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, στην εν λόγω τοποθεσία πραγματοποιούνται και μουσικές εκδηλώσεις με την υπογραφή του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών.

Τα αποτελέσματα των εργασιών, οι οποίες ολοκληρώνονται σήμερα, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Αληφραγκής, κατά την επίσκεψή τους στην πλατεία Βορνά, όπου είχαν τη χαρά να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής.