Υπεγράφη η σύμβαση για τη β΄ φάση του αποχετευτικού για Βάρη - Μέγα Γυαλό

  • Δευτέρα, 19 Ιουλίου, 2021 - 14:45

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 19/7/2021, μεταξύ του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Ανδρέα Γιαλόγλου και του κ. Κυριάκου Χαϊδεμένου, εκπροσώπου της Αναδόχου Εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» η σύμβαση για το έργο «Δίκτυα αποχέτευσης Βάρης και Μέγα Γυαλού νήσου Σύρου – Β’ φάση» ποσού 5.167.161,37 €, παρουσία του Δημάρχου κ. Νίκου Λειβαδάρα, του Προέδρου της Κοινότητας Βάρης κ. Νίκου Βαρθαλίτη και του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ κ. Γεώργιου Βακόνδιου.

Περιλαμβάνει την κατασκευή και ολοκλήρωση των αποχετευτικών δικτύων σε όλη την έκταση της Βάρης και του Μέγα Γιαλού και αποτελεί συνέχεια των έργων Α΄ Φάσης που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα δίκτυα της Β’ Φάσης θα επεκταθούν σε όλους τους οικισμούς της Βάρης (Ατελιού, Φάμπρικα, Λουσαρδάκι, Λιώνα) και του Μέγα Γιαλού (Αλκυών, Αγ. Μαρίνα, Λιαροπά, Μαυροβούνος, Αγ. Θέκλα). Έτσι με αυτή την Φάση ολοκληρώνεται το αποχετευτικό της Βάρης και του Μέγα Γιαλού το οποίο με τη δική του Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στο ΒΙΟΚΑ της Ερμούπολης που επίσης κατασκευάζεται, θα ανακουφίσει τους κατοίκους από τη κατασκευή βόθρων και θα προσδώσει ανάπτυξη στην περιοχή. Με την επαναχρησιμοποίηση δε των επεξεργασμένων εκροών, θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση των υπόγειων υδάτων και την αισθητική του τοπίου με την αύξηση του πρασίνου.

Από τεχνικής άποψης, προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών από πολυαιθυλένιο, μήκους 4.200 μέτρων και δικτύων συλλογής ακαθάρτων από πλαστικούς σωλήνες PVC συνολικού μήκους περίπου 26.000 μέτρων. Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή 11 αντλιοστασίων λυμάτων.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει συνολική διάρκεια τρία (3) έτη, από σήμερα.