“Κλειστή” η μία κυκλοφοριακή ροή στον επαρχιακό δρόμο του χωριού, λόγω προετοιμασίας για ρίψη ασφάλτου

Μέγας Γιαλός: Ασφαλτόστρωση πριν το Πάσχα

Απαντήσεις – δεσμεύσεις του προέδρου της ΔΕΥΑ Σύρου, Ανδρέα Γιαλόγλου για απρόσκοπτη διέλευση και εξυπηρέτηση της επισκεψιμότητας την εορταστική περίοδο

Στην πολυπόθητη ασφαλτόστρωση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Μέγα Γιαλού – πριν(!) το Πάσχα - θα προχωρήσει η εργολαβία της ΔΕΥΑ Σύρου που υλοποίησε το μεγάλο έργο του αποχετευτικού στην περιοχή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Δ.Σ. της, Ανδρέα Γιαλόγλου στην “Κοινή Γνώμη”.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι εργασίες για την προετοιμασία του τμήματος (σκάμματος) του δρόμου που θα ασφαλτοστρωθεί, ώστε να προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών η πολυσυζητημένη παρέμβαση και να “στρωθεί” ο δρόμος, που τόσο απασχόλησε τους περασμένους μήνες και κατά την εκτέλεση του έργου, λόγω επικινδυνότητας.

Συγκεκριμένα σήμερα, περί τα 1.200 μέτρα του επαρχιακού οδικού δικτύου του Μέγα Γιαλού έχουν “ανοιχτεί” ξανά και παραμένουν με χώμα, προκειμένου επί αυτού του τμήματος, να γίνει ρίψη της ασφάλτου. Ως εκ τούτου, το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και ειδικότερα λίγα μέτρα μετά από το σημείο που αρχίζει η περιοχή του Μέγα Γιαλού, μέχρι και μικρή απόσταση πριν τη μεγάλη παραλία του χωριού, ο δρόμος είναι “παροπλισμένος”. Οι αρμόδιοι έχουν τοποθετήσει φωτεινούς σηματοδότες που οφείλουν να ακολουθούν οι οδηγοί προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση αντίθετα διερχόμενων οχημάτων και δικύκλων, αφού στη διάθεση των πολιτών παραμένει το ένα ρεύμα που οδηγεί από τον Μέγα Γιαλό προς τη Βάρη.

Για όλα τα παραπάνω και κυρίως για τον χρόνο που επελέγη να γίνει η ασφαλτόστρωση, μία “ανάσα” πριν την Πασχαλινή περίοδο, κατά την οποία το νησί αναμένεται να “βουλιάξει” από επισκεψιμότητα, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σύρου.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως δόθηκε ρητή εντολή προς τον εργολάβο ώστε οι σχετικές εργασίες να ολοκληρωθούν πριν την εορταστική περίοδο, για να μην προκύψει πρόβλημα σε οδηγούς που “βγαίνουν” προς τα χωριά. Παράλληλα, πληροφόρησε πως ο ανάδοχος έχει ενημερώσει πως θα τηρήσει τη δέσμευση για αμεσότητα στις εργασίες, ώστε να ανταποκριθεί στην αυτονόητη απαίτηση της μη πρόκλησης όχλησης κατά το Πάσχα.

Καθησυχαστικός ενόψει Πάσχα

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε μέσω των δηλώσεών του ο Ανδρέας Γιαλόγλου αναφορικά με τις εικόνες που αντικρίζουν ξανά οι διερχόμενοι οδηγοί στο επαρχιακό δίκτυο του χωριού.

“Αυτή τη στιγμή δεν θα προχωρήσουν άλλο την εκσκαφή. Αυτό που βλέπετε είναι η προετοιμασία του σκάμματος για την ασφαλτόστρωση”, ανέφερε σχετικά, εξηγώντας αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθεί η εργολαβία ώστε να παραδώσει τον δρόμο, μετά το πέρας του έργου, άρτιο για τους οδηγούς.

“Γίνεται εκσκαφή, περνούν τους σωλήνες, κλείνουν το τμήμα και βάζουν μία επιπλέον στρώση χώματος για να είναι στο ίδιο επίπεδο το σημείο με την άσφαλτο. Μετά αφαιρούν το τελευταίο κομμάτι του χώματος, ώστε να πέσει η ασφαλτόστρωση. Αυτό γίνεται αρχικά για να μην υπάρχει ανισοσταθμία”, διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως, αυτές οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας.

“Ναι γίνεται στο πλαίσιο της εργολαβίας για το αποχετευτικό και ο στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχουμε ολοκληρώσει”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τον ανάδοχο, υπήρξε σαφής.

“Σε συνεννόηση με την εργοληπτική εταιρεία, έχει δοθεί σαφής εντολή να κλείσει πριν το Πάσχα”, σημείωσε, επισημαίνοντας πως η απάντηση που πήρε από τον αρμόδιο εργολάβο είναι ξεκάθαρη. “Μίλησα με τον ανάδοχο. Μέχρι το Πάσχα θα έχει κλείσει ο επαρχιακός δρόμος με άσφαλτο. Είναι 1.200 μέτρα στον επαρχιακό και θα έχουν κλείσει. Από Δευτέρα ξεκινά το “ξεκούφωμα” και την μεθεπόμενη εβδομάδα “στρώνει””, συμπλήρωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας τέλος πως, “Μου ανέφερε ότι πριν το Πάσχα θα έχει κλείσει όλο το τμήμα”.