Ψήφισε στην Άνω Σύρο ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις Κυκλάδες, Νικόλας Καΐλης

Ν. Καΐλης: “Με δυνατό ΚΚΕ για μία ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση”

  • Κυριακή, 25 Ιουνίου, 2023 - 12:13

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στην Άνω Σύρο, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για τις Κυκλάδες, Νικόλας Καΐλης, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί.

Ο κ. Καΐλης μετέβη στο 222ο εκλογικό τμήμα στον μεσαιωνικό οικισμό και συγκεκριμένα στο χώρο του ΚΑΠΗ Άνω Σύρου, προκειμένου να ψηφίσει. Πλαισιωμένος από άτομα του Κομμουνιστικού Κόμματος συνομίλησε με πολίτες που συνάντησε.

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη”, ανέφερε τα εξής: “Εμείς πρωτίστως λέμε πως όλος ο κόσμος πρέπει να πάει στις κάλπες να ψηφίσει. Αυτό είναι βασικό. Επίσης, το σημαντικό είναι πως και σε αυτές τις εκλογές οι μάσκες έχουν πέσει. Δηλαδή αυτό που αναφέραμε και στην πρώτη κάλπη σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση, όποια σύνθεση και να έχει, θα είναι καθαρά αντιλαϊκή. Είναι κάτι που φάνηκε πάρα πολύ γρήγορα στον μήνα που μεσολάβησε των δύο εκλογικών διαδικασιών.

Από τη μία πλευρά, είχαμε και την εαρινή έκθεση της Κομισιόν που λέει ξεκάθαρα, ξεχάστε 3ετιες μέχρι το 2027, ξεχάστε επιδόματα και από την άλλη πλευρά, προκρίνει την αύξηση της φορολόγησης κυρίως των αυτοαπασχολουμένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων γιατί λέει πως πρέπει να υπάρχουν τα ματωμένα πλεονάσματα.

Φυσικά έχουμε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιβεβαιώνει όσα έχει πει το ΚΚΕ, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα ακόμη μνημόνιο. Αυτό έρχεται με 350 προαπαιτούμενα τα οποία θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια, τα οποία δεν έρχονται για να ελαφρύνουν τον κόσμο, αλλά έρχονται με πολύ συγκεκριμένες στοχεύσεις για να δώσουν ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και φυσικά να αλλάξουν προς το χειρότερο τα εργασιακά, να δημιουργήσουν συνθήκες περαιτέρω εμπορευματοποίησης στην υγεία και στην παιδεία και γενικότερα μεταρρυθμίσεις τέτοιες που χρειάζεται το κεφάλαιο για να έρθει να επενδύσει στη χώρα μας, εις βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Απέναντι σε αυτά και με δεδομένο πως όποια κυβέρνηση και να βγει, συμφωνεί σε αυτά και προφανώς θα είναι της Νέας Δημοκρατίας και συμφωνεί και στην πράσινη ανάπτυξη, στο χρηματιστήριο ενέργειας, δηλαδή την εμπορευματοποίηση της ενέργειας και της υγείας, της παιδείας, ενώ έχουμε μπροστά μας και 700.000 πλειστηριασμούς, όλα αυτά είναι δεδομένα όχι φιλολαϊκά και το ΚΚΕ λέει πως επιβάλλεται να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση. Κι αυτό επειδή δεν υπάρχει κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη, είτε μη αυτοδύναμη, που να είναι ισχυρή εφόσον υπάρχει απέναντί της ένα δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα και φυσικά και ένα δυνατό ΚΚΕ που είναι εγγύηση γιατί ακριβώς παλεύει για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα. Σε αυτή τη λογική, λέμε πως το ΚΚΕ μπορεί να είναι 100% λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα. Κι αυτό γιατί στο δίλημμα που μπαίνει ανθρώπινες ζωές ή κέρδη, το ΚΚΕ υποστηρίζει ξεκάθαρα τις ανθρώπινες ζωές”.