Π. Ραουζαίος: “Σημαντικά έργα βελτίωσης δημοτικών οδικών δικτύων”

  • Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:13

Ανακοίνωση για τα έργα βελτίωσης των δημοτικών οδικών δικτύων Επισκοπείου – Μαλίων και Κινίου – Δανακού, εξέδωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Σύρου, Πέτρος Ραουζαίος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ραουζαίου:

Κατόπιν ενεργειών της Κοινότητάς μας ,όπως γνωμοδοτικές αποφάσεις ,αποφάσεις Τεχνικών προγραμμάτων ετών 2020, 2021,2022 και του 2023 και ειδικότερα μετά την ανάγκη που προέκυψε από το μεγάλο έργο της ύδρευσης των δύο οικισμών ,αλλά και σχετικές αιτήσεις του Π.Σ. Επισκοπείου εντάχθηκε τόσο το οδικό δίκτυο Επισκοπείου - Μαλλίων, όσο και ο παρακαμτήριος δρόμος Κινίου - Δανακού στο γενικότερο έργο της "Βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δημοτικού οδικού δικτύου" , το οποίο έργο ποσού 2.041.996€ ,υπογράφηκε στις 23 Αυγούστου μεταξύ του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα και της Κοινοπραξίας Ντάφος Χρήστος& ΣΙΑ Ε.Ε. & 3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. , και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Ακολουθεί αυτούσιο το Δ.Τ. του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης όπως αυτό δημοσιευθήκε στις 24 Αυγούστου:

"Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση κλειστού τύπου, σήμανση και ασφάλιση του υπεραστικού δικτύου, δηλαδή των κύριων δημοτικών οδών της Σύρου, που βρίσκονται στην αρμοδιότητα του Δήμου μας. Συγκεκριμένα, αφορά στις οδούς:

α. Επισκοπείο – Μάλια

β. Διασταύρωση Γαλησσά, Δανακό – Κίνι

γ. Σταυρός Ταλάντων – Σεντούκα

δ. Αζόλιμνος από Πυρκάλ έως και επαρχιακή οδό

Το αντικείμενο της ΣΗΜΑΝΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ περιλαμβάνει:

α. Στοιχεία Κατακόρυφης Σήμανσης

• Πληροφοριακές πινακίδες

• Πινακίδες ρυθμιστικές

• Πινακίδες αναγγελίας κινδύνου

 β. Στοιχεία Οριζόντιας Σήμανσης

• Κατά μήκος διαγραμμίσεις

• Ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας μονής ή διπλής όψης)

 γ. Στοιχεία ασφάλισης

• Συστήματα Αναχαίτισης Οχημάτων (στηθαία ασφαλείας)

Αναφορικά με την ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΑΝΣΗ, προβλέπεται αντικατάσταση στις θέσεις που προϋφίστανται πινακίδες σήμανσης και προτείνονται παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας. Επίσης, προβλέπεται η μονοδρόμηση τμήματος οδού, από το Σταυρό Ταλάντων έως και τη διασταύρωση με την οδό Επισκοπείο-Μάλλια, με κατεύθυνση από το Εκκλησάκι του Σταυρού προς τη οδό Μάλια-Επισκοπείο.

 Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ περιλαμβάνει διαγραμμίσεις.

Προβλέπεται, επίσης, η τοποθέτηση μεταλλικών ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ, με κορμό έμπηξης με δύο ανακλαστικές επιφάνειες διπλής όψης, σε κρίσιμες επιφάνειες αποκλεισμού.

Οι ανακλαστήρες τοποθετούνται κατά μήκος της συνεχής γραμμής που χωρίζει τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας. Ο σκοπός τους είναι μέσω οπτικής και ακουστικής ειδοποίησης (όταν πατηθούν παράγουν κραδασμό), να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς για την επικινδυνότητα του σημείου όπου έχουν τοποθετηθεί. Οι ανακλαστήρες δρόμων είναι εξαιρετικά χρήσιμοι σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ελλιπής φωτισμός και επηρεάζονται συχνά από καιρικά φαινόμενα (υγρασία, πάγος, ομίχλη), τα οποία αυξάνουν την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Επιπλέον, προβλέπονται συστήματα αναχαίτισης οχημάτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες και θα τοποθετηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά (αγωγοί, πίλαρ, φρεάτια κ.λπ.), προκειμένου σε μεταγενέστερο χρόνο να τοποθετηθούν οι ιστοί οδοφωτισμού και στις δύο πλευρές των οδών (στα σημεία που υπάρχει οικιστική ανάπτυξη).

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ακόμη έργο πνοής για τις άνω περιοχές καθώς θα βελτιώσει αισθητά την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου με σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων"

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ, είμαι πολύ χαρούμενος , υπερήφανος και ικανοποιημένος όπου επί της Προεδρίας εντάχθηκαν οι δύο δημοτικοί δρόμοι ,τόσο του Επισκοπείου - Μαλλίων ,όσο και αυτός του Κινίου - Δανακού, μπορεί να βρισκόμαστε ακριβώς πριν τις Αυτοδιοϊηκητικές εκλογές, αλλά αυτό επ'ουδενί δεν σημαίνει ότι σταματάμε να εργαζόμαστε για το καλό, την πρόοδο, την ανάπτυξη και ευημερία της Κοινότητάς μας

Μπορεί το έργο να μην έχει ξεκινήσει ακόμη ,αλλά το σημαντικότερο απ'όλα είναι η ένταξη των δύο αυτών Δημοτικών δρόμων της Κοινότητάς μας

Θέλω να ευχαριστήσω τα αρμόδια στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας για αυτή την πολύ σπουδαία δουλειά που έκαναν και πέτυχαν την έγκριση και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης!!!!"

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ μας!!!!