Σύρος: Μήνυμα του Νίκου Λειβαδάρα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2023 - 10:52

Μήνυμα με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, απέστειλε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι “εμπνεόμαστε από τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για τον άκαμπτο αγώνα των προγόνων μας: τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή τους, την πίστη τους στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη, την ενότητα και την αξιοπρέπειά τους. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της εθνικής μας επετείου, να μάθουμε να χτίζουμε έναν κόσμο καλύτερο με τα πνευματικά, ηθικά και ψυχικά «υλικά» που κληρονομήσαμε”.

Διαβάστε το μήνυμα αναλυτικά:

“Η 28η Οκτωβρίου του 1940 ήταν μια ημέρα που σημάδεψε την Ελλάδα και την ιστορία της. Ήταν η ημέρα που η χώρα μας απέρριψε αγέρωχα τις ιταλικές αξιώσεις και την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων στις ελληνικές υποθέσεις. Τότε αρχίζει να γράφεται το έπος του ’40 και ο γενναίος αντιστασιακός αγώνας κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Η σημερινή επέτειος, λοιπόν, εορτάζεται με κάθε επισημότητα σε κάθε γωνιά της χώρας μας ως ημέρα τιμής, μνήμης και έμπνευσης.

Τιμούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θυσίασαν τη ζωή τους, που έχασαν τα πάντα, που υπέφεραν, που αντιστάθηκαν με κάθε τρόπο.

Θυμόμαστε όσα έφερε ο πόλεμος και η κατοχή: απώλειες, κακουχίες, πόνο, καταστροφή, δυστυχία.

Εμπνεόμαστε από τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά που αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη για τον άκαμπτο αγώνα των προγόνων μας: τον ηρωισμό και την αυταπάρνησή τους, την πίστη τους στην ελευθερία και τη δικαιοσύνη, την ενότητα και την αξιοπρέπειά τους.

Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της εθνικής μας επετείου, να μάθουμε να χτίζουμε έναν κόσμο καλύτερο με τα πνευματικά, ηθικά και ψυχικά «υλικά» που κληρονομήσαμε.  

Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Νικόλαος Λειβαδάρας”