Στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης η τροποποιημένη μελέτη για να συνεχιστεί η παρέμβαση στην περιοχή του Βούρλη

“Πάση θυσία να κλείσει το έργο πριν την έναρξη της σεζόν”

Τη σκυτάλη πήρε ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος

“Κλείνουν” οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση του έργου στον δρόμο του Βούρλη, καθώς η τροποποιημένη μελέτη εγκρίνεται σήμερα από το Τεχνικό Συμβούλιο, ενώ άμεσα θα έρθει προς ψήφιση και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι δύο συγκεκριμένες εγκρίσεις θα ανάψουν το “πράσινο φως” για την εμφάνιση του εργολάβου στο εργοτάξιο της περιοχής, μετά από ένα σημαντικό χρονικό διάστημα αναμονής και… “πάγου”, εξαιτίας της διαπίστωσης δικτύου του ΟΤΕ και καλωδίων που δεν μπορούν να μεταφερθούν. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η μίνι τροποποίηση της εκτέλεσης του έργου, ώστε ο πολυσυζητημένος δρόμος να πάρει τις απαραίτητες ενισχύσεις που πρέπει να έχει και να δεχθεί τις παρεμβάσεις εκείνες που θα επιτρέψουν ξανά την ασφαλή διέλευση οχημάτων και mini bus.

Τον έλεγχο της εξέλιξης του έργου αναλαμβάνει πλέον ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο οποίος σε συνέχεια ενημέρωσης του απελθόντος αντιδημάρχου, Μηνά Αληφραγκή, επεσήμανε πως θα πρέπει το έργο στον δρόμο του Βούρλη να έχει ολοκληρωθεί πάση θυσία πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Άλλωστε, όπως εξήγησε έχει μείνει για μεγάλο διάστημα “κομμένη” η πόλη στα δύο, γεγονός που αυξάνει και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής.

Παρέδωσε την τροποποιημένη μελέτη στη νέα Δημοτική Αρχή

Την τροποποιημένη μελέτη παρέλαβε ο απελθών πλέον αντιδήμαρχος, Μηνάς Αληφραγκής λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του. Σύμφωνα με όσα εξήγησε, αυτή η εξέλιξη ήταν απαραίτητη και ανάβει σήμερα το “πράσινο φως” για τη συνέχιση του πολυσυζητημένου έργου.

“Έχουμε στα χέρια μας την τροποποιημένη μελέτη όσον αφορά στο έργο του Βούρλη. Αυτή τη μελέτη που προέβλεπε τη μετάθεση κατά ένα μέτρο των τσιμεντοπασσαλώσεων, ώστε να αποφύγουμε τη μεταφορά των καλωδίων του ΟΤΕ, μετά από το έγγραφό τους ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν για διάφορους λόγους. Την Πέμπτη κανονίσαμε να γίνει Τεχνικό Συμβούλιο ώστε να περάσει και να εγκριθεί η τροποποίηση της μελέτης για να προχωρήσουμε”, ανέφερε αρχικά, επισημαίνοντας πως στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η έγκριση της τροποποιημένης μελέτης από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Έχω κάνει και μία συνεννόηση με τον δήμαρχο, τον κ. Αθανασίου ώστε να γίνει άμεσα ένα Δημοτικό Συμβούλιο και να περάσει κι από εκεί η αποδοχή της τροποποίησης της μελέτης”, πρόσθεσε σχετικά, τονίζοντας πως, “μετά από αυτά τα απαραίτητα βήματα, θα δώσουν άμεσα την εντολή να συνεχιστεί το έργο. Δηλαδή να μπορεί να συνεχίσει ο εργολάβος την παρέμβασή του στην περιοχή”.

“Πιστεύω ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει ξεκινήσει το έργο ξανά. Και η νέα Δημοτική Αρχή θα πρέπει να πιέσει τον εργολάβο. Όπως προχωρούν τα πράγματα, θεωρώ θα είμαστε μέσα στους συμβατικούς χρόνους. Τώρα, τη “σκυτάλη” παίρνει ο νέος αντιδήμαρχος, Φραγκίσκος Βακόνδιος”, συμπλήρωσε, λέγοντας τέλος πως, “τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαΐου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο”.

Είναι ένα έργο που πρέπει να τελειώσει στην ώρα του”

Σε ανάλογο τόνο και ο νέος αντιδήμαρχος, Φραγκίσκος Βακόνδιος επιβεβαίωσε το στάδιο των ενεργειών από πλευράς Δήμου, εξηγώντας πως πρέπει το ταχύτερο να εκκινήσουν ξανά οι εργασίες στην περιοχή.

“Την πρώτη ενημέρωση για όλα τα θέματα την έχω πάρει από την Τεχνική Υπηρεσία. Έχω την απαραίτητη ενημέρωση για όλες τις υποθέσεις και τα θέματα, αρκετά από τα οποία είναι πολύ επείγοντα. Μέσα σε αυτά είναι και ο δρόμος στην περιοχή του Βούρλη”, σχολίασε προλογικά, μιλώντας για τις εγκρίσεις που πρέπει να δοθούν ώστε ο εργολάβος να πάρει ξανά θέση.

“Αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεδριάζει το Τεχνικό Συμβούλιο των έργων. Οπότε περιμένουμε την απόφαση από το Τεχνικό Συμβούλιο. Από εκεί και πέρα, άμεσα θα πρέπει να συνεδριάσει είτε το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε η Δημοτική Επιτροπή (σ.σ. νέο όργανο) για την έγκριση της μελέτης.

Όταν μιλάμε για τροποποίηση, αναφερόμαστε στο γεγονός πως θα πρέπει να αλλάξουν θέση οι πάσσαλοι λόγω της ύπαρξης των δικτύων. Από εκεί και μετά θα πρέπει να μιλήσουμε και με τον εργολάβο”, δήλωσε.

Υπογράμμισε δε, πως, “είναι ένα έργο που όλοι θέλουμε να τελειώσει στην ώρα του. Δηλαδή υπάρχει περιθώριο μέχρι το τέλος Μαΐου” και όπως διαβεβαίωσε, “πρόθεσή μας είναι να μην καθυστερήσει άλλο, επειδή η πόλη είναι “κομμένη” στα δύο”.

Στην ερώτηση αν θα ασκήσει έλεγχο στην υλοποίηση από εδώ και πέρα, αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επιπλέον καθυστερήσεων, απάντησε: “Οπωσδήποτε. Θα περιμένουμε την αυριανή απόφαση και από εκεί και μετά, θα πρέπει να είμαστε σε συνεννόηση με τον εργολάβο για να προχωρήσουμε. Μαζί του και φυσικά μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία θα δούμε τα θέματα των χρονοδιαγραμμάτων. Είναι ένα έργο που επιθυμούμε και πρέπει να τελειώσει στην ώρα του και στον προβλεπόμενο χρόνο. Πάση θυσία πριν την καλοκαιρινή σεζόν”.

Αναμονή για… επιστροφή των mini bus

Επιπλέον, στην ερώτηση αν έχει έγνοια για να τρέχουν ομαλά όλες οι εργολαβίες, με φόντο τα προβλήματα που κατά καιρούς έχουν διαπιστώσει οι δημότες σε μεγάλα έργα, υπήρξε σαφής. “Οπωσδήποτε αυτό που θέλουμε είναι να μην μπλοκάρουν οι εργολαβίες και τα έργα να προχωρούν αλλά και να ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο χρόνο. Επιθυμία μου είναι όλες οι εργολαβίες για τη Σύρο να υλοποιούνται και να εκτελούνται ομαλά”, ξεκαθάρισε.

Τέλος, για την επιστροφή της δημοτικής συγκοινωνίας και των mini bus στην περιοχή, διευκρίνισε πως θα τεθεί επί τάπητος ως θέμα, όταν “κλείσει” το έργο.

“Αυτά θα τα δούμε. Τώρα περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σύντομα, θα δούμε και όλα τα άλλα θέματα με λεπτομέρειες”, σημείωσε, καταλήγοντας στις δηλώσεις του.

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: