Εγκαίνια αύριο στις 8.30 στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης

"Το συριανό λουκούμι και οι άνθρωποι του"

Ανοίγει αύριο τις πόρτες του, η έκθεση "Το συριανό λουκούμι και οι άνθρωποί του", στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Η περιοδική έκθεση “Το συριανό λουκούμι και οι άνθρωποι του” θα είναι
ανοικτή για το κοινό την Πέμπτη 1 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 8
Σεπτεμβρίου 2013.

Από τα πρώτα εξαγώγιμα προϊόντα της Ελλάδας, το λουκούμι αποτελεί τη
ζωντανή ιστορία του τόπου μας. Η παραγωγή του έχει περάσει μέσα από όλες
τις ιστορικές φάσεις της χώρας μας και συνεχίζεται. Πλούσιο φωτογραφικό
υλικό και παλαιά σκεύη εργαστηρίων από το 1837 θα ταξιδέψουν τους
επισκέπτες του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης στην ιστορία του
φημισμένου τοπικού προϊόντος μας.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης το Μουσείο μας γιορτάζει:

Πέμπτη 1 Αυγούστου

_8.30μ.μ. Μουσική Δωματίου: Η 1η Σουίτα για τσέλο του Γ. Σ. Μπαχ από την Susan Norton

_9.00μ.μ. DJ Set: Μουσικές επιλογές από τον Dj Jaman

_9.30μ.μ. “Λουκουμάκι Συριανό”: Πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού από τους
δημιουργούς του ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ποια είναι η Susan Norton - Vakondiou
Γεννήθηκε στην Αγγλία. Ξεκίνησε να παίζει τσέλο στην ηλικία των 8 ετών με τον Jack Zerfahs στο Northampton School of Music, μετά με τον Alexander Bailie και αργότερα στο Birmingham Conservatoire. Αποφοίτησε με B.A.(διάκριση) A.B.S.M. δίπλωμα δεξιοτεχνίας και A.B.S.M. δίπλωμα διδασκαλίας. Συνέχισε τις σπουδές της στη Royal Academy of Music με τον Desek Simpson και αργότερα με τον Stefan Popov. Ήλθε στην Ελλάδα το 1992 και για 20 χρόνια υπήρξε δεύτερο τσέλο της «Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής». Σαν σολίστ έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Σταύρος Λάντσιας και Σάκης Ρουβάς. Έχει ηχογραφήσει το κονσέρτο Martinu με την Καμεράτα και πρόσφατα ένα νέο CD με έργα του συνθέτη Μπάμπη Μπλαζουδάκη. Εργάζεται ως junior school music specialist στο Campion School της Αθήνας.

"Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Οι "Νέα Τάξη Πραγμάτων ή ΝΤΠ" μας έρχονται από την όμορφη Σύρο και είναι ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα της πολύπαθης ελληνικής hip hop σκηνής. Είναι το μακροβιότερο hip hop συγκρότημα από την επαρχία αφού ιδρύθηκαν το 1998 και αποτελείται από τους Χρήστο Πανοηλία (Λάγνης ΝΤΠ.) και Ιωσήφ Πρίντεζη. Δραστηριοποιούνται στο χώρο συναυλιακά από το 2001 έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα θρύλους της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής και μέσα από αναρίθμητα αμέτρητα lives και συνεργασίες έχουν αναπτύξει ένα πυρήνα οπαδών που τους ακολουθά πιστά μέσα στα χρόνια. Ο στίχος τους πραγματεύεται κοινωνικές καταστάσεις, νεανικές ανησυχίες, μελοποιημένη ποίηση και τον έρωτα. Το ατού τους είναι η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο και οι στιχουργικοί έμμετροι επιτόπιοι αυτοσχεδιασμοί κατά παραγγελία του κοινού (freestyle). Τον Νοέμβριο του 2008 τράβηξαν την προσοχή της Sony Music η οποία τους προσέφερε στέγη για τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΝΤΠ. Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» ο οποίος συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές. Το συγκρότημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεαρές ηλικίες και αυτό αποδεικνύεται από του 14.000 fans που συγκεντρώνουν στο facebook καθώς και από τα 5 εκατομμυρια views που έχουν τα τραγούδια συνολικά τους στο youtube.

Dj Jaman

Ζώντας στο χαλαρό φυσικό περιβάλλον της Σύρου, δημιουργούν με βάση το Hip Hop, εμπνεόμενοι από είδη μουσικής όπως η Reggae και το Dancehall. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Realize”. Μέλος του hip hop- reggae συγκροτήματος Life Tree.