Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου "Γιάννης Γκίκας"

Αλλαγή στο σύστημα δανεισμού

Απολογισμός δράσεων για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πάρου “Γιάννης Γκίκας” ενημερώνει το κοινό για τις αλλαγές στο σύστημα δανεισμού των βιβλίων της, το οποίο κατέστη πιο εύκολο και γρήγορο τόσο για τους χρήστες όσο και για τους χειριστές του προγράμματος.

 

Σημειώνεται ότι πλέον η συμπλήρωση του ονόματος των χρηστών στις κάρτες δεν είναι απαραίτητη. Αντίθετα, κρίνεται αναγκαία η επίδειξη της κάρτας μέλους για κάθε συναλλαγή τους με τη βιβλιοθήκη, μιας και όλα πλέον γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Στην αλλαγή αυτή βοήθησαν οι εθελόντριες Λαμπρινή Γεροθανάση και Δήμητρα Τζιοβίλη, οι οποίες πέρασαν τις νέες κάρτες δανεισμού σε περίπου 13.000 βιβλία!

Παραλαβή νέων βιβλίων

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι παρά τους δύσκολους καιρούς ο Δήμος Πάρου επιδότησε και φέτος την βιβλιοθήκη με το καθιερωμένο πλέον ποσό των 2.000 ευρώ κι έτσι περίπου 160 νέοι τίτλοι θα είναι έτοιμοι για δανεισμό μέρα με την ημέρα.

Καταργείται το Σάββατο ως ημέρα λειτουργίας της βιβλιοθήκης από 7/12/2013. Αν και για ένα χρόνο προσπάθησε να “αγκαλιάσει” περισσότερο κοινό, η υπηρεσία δεν εξυπηρέτησε ικανοποιητικό αριθμό χρηστών ώστε να παραμείνει.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ξεκίνησε και πάλι η συνδρομή της βιβλιοθήκης σε περιοδικά. Φέτος οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάζουν τα: Άβατον, Νέα Εστία, Vita

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 23/11 η Βιβλιοθήκη φιλοξένησε τον κ. Γιάννη Σκορδύλη, συντηρητή βιβλιακού και αρχειακού υλικού, στην εκδήλωση με τίτλο «Συντήρηση Βιβλίων». Την παρουσίαση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αρκετοί πολίτες της Πάρου οι οποίοι κράτησαν τον ομιλητή με ερωτήσεις για πολλή ώρα μιας και το θέμα ήταν πρωτότυπο και χρήσιμο

Η βιβλιοθήκη σε αριθμούς για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο ανέρχεται σε:

Δανεισμοί : 1.264 τεκμήρια

Ερωτήσεις που απαντήθηκαν : 264

Χρήστες που εξυπηρετήθηκαν : 2.067