Νέο τμήμα μικρών παιδιών 4 – 6 ετών στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης

“Σπόρος” αισιοδοξίας

Μεγάλωσε η “αγκαλιά” του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στη Σύρο με τη δημιουργία ενός νέου τμήματος μικρών παιδιών ηλικίας 4-6 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα να περνούν εποικοδομητικά μιάμιση ώρα κάθε εβδομάδα με την παιδαγωγό Καλλιόπη Μπατζάκη μαθαίνοντας σταδιακά τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Η αξιέπαινη πορεία του Μουσείου και η εθελοντική δουλειά που πραγματοποιείται στους κόλπους του συνολικά στα χρόνια που αυτό λειτουργεί, πλέον εμπλουτίζεται με νέο αίμα, με την υποδοχή μικρών φίλων, τα οποία διδάσκονται μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων για τη Σύρο και τον Πολιτισμό της, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το παιχνίδι με την 27χρονη παιδαγωγό τους.

Η κ. Μπατζάκη, που κατάγεται από τη Σύρο και είναι “παιδί” του Μουσείου καθώς από τα επτά της χρόνια συμμετείχε στις δράσεις του, έχει προγενέστερη εμπειρία σε νηπιαγωγεία του Πειραιά και του Ψυχικού στην Αθήνα και η εθελοντική παρουσία της στο Μουσείο, αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη της και την ανιδιοτελή προσφορά της στο έργο που παράγεται.

Ήδη στο νέο τμήμα συμμετέχουν αρκετά παιδιά, τα οποία ξεκίνησαν να πρόσφατα να συμμετέχουν στα μαθήματα. Αξίζει να σημειωθεί, πως από την πλευρά του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, χαιρέτησε το νέο ξεκίνημα ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Ζουλουφός, ο οποίος χαρακτήρισε άκρως “ενθαρρυντικό κι ελπιδοφόρο” το γεγονός της δημιουργίας νέου τμήματος.

Ετικέτες: