Παγκόσμια ημέρα jazz

  • Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2014 - 06:10

Η 30η Απριλίου έχει οριστεί από την UNΕSCO ως παγκόσμια ημέρα της jazz μουσικής, με στόχο την ανάδειξη της τεράστιας κληρονομιάς του συγκεκριμένου είδους μουσικής, αλλά και τη δύναμη που έχει να ενώνει τους ανθρώπους ανά την υφήλιο, υπό την καθοδήγηση της διευθύντριας του οργανισμού, Ιρίνα Μπόκοβα.

Οικοδεσπότης της διοργάνωσης για φέτος επιλέχθηκε η πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας ενώ παράλληλα θα διοργανώνονται συναυλίες, σεμινάρια και διάφορες εκδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Στα πλαίσια αυτών των διοργανώσεων θα συμμετάσχει για πρώτη φορά η Ελλάδα μέσα από τετραήμερο εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους της Ερμούπολης, της νεοκλασικής πρωτεύουσας των Κυκλάδων, μετά από πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ''B Jazz''.

Οι ημέρες εκδηλώσεων έχουν οριστεί από της 27 έως 30 Απριλίου, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων να προσκαλεί όλη την κοινωνία της Σύρου να παρευρεθεί τη Κυριακή 27 του μήνα στις 19:30μ.μ. στην έκθεση φωτογραφίας στην αίθουσα τέχνης ''Ερμούπολης'' και στις 21:30μ.μ. στο θέατρο Απόλλων, προκειμένου να απολαύσουν δύο συναυλίες jazz.

Στην αίθουσα τέχνης έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις και τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα της jazz γίνονται στα πλαίσια του εορτασμού των 150 χρόνων του Θεάτρου ''Απόλλων''.

Ετικέτες: