Dance Fest akropoditi 2015

Πρωτότυπες συλλήψεις, εμπνευσμένες χορογραφίες και συναισθηματικές αφυπνίσεις μέσω της σωματικής ελευθερίας συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του DanceFest Akropoditi, που θα παρουσιαστούν στη Σύρο, το χρονικό διάστημα 6-19 Ιουλίου 2015.

Οι λάτρεις του χορού και του σωματικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο εβδομάδες γεμάτες βραδιές συναντήσεων, παρουσιάσεων και προβολών, ανοιχτών αυτοσχεδιασμών και παραστάσεων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια Σύγχρονου Χορού, Χορογραφίας, Κλασικού Μπαλέτου, Αυτοσχεδιασμού, Διαλογισμού, Αφρικάνικου Χορού, Αρχαίου Δράματος, Παραδοσιακών Χορώ, Capoeira, Voicing, Yoga, Butoh και Stretching.

Για μία ακόμη χρονιά, οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν το ίδιο πάτωμα, την ίδια αμμουδιά, θα χορέψουν, θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά και θα προσεγγίσουν νέους τρόπους επικοινωνίας, έκφρασης και παρατήρησης.

Εκδηλώσεις – Παραστάσεις

Η ομάδα των Iraqi Bodies εγκαινιάζει τον κύκλο των φετινών εκδηλώσεων τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:30. Η παράσταση “Killing from a distance” υποστηρίζεται από το Σουηδικό Συμβούλιο Τεχνών και την Επιτροπή Πολιτισμού του Γκέτεμποργκ και αποτελεί μια κατάδυση στα βάθη του μαρτυρίου και του παραλογισμού.

Τον επιτυχημένο και πολυταξιδεμένο “Sebastian”, βασισμένο στο θεατρικό έργο “Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι” του Τενεσί Ουίλιαμς παρουσιάζει το Χοροθέατρο Ακροποδητί την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 21:30.

Την επόμενη ημέρα το κοινό θα απολαύσει τις παραστάσεις “Barking Days” της Krama Dance Company και “Praying to Nothing” από την Ομάδα Στιγμή. Το Σάββατο 11/07 ο Αλέξανδρος Μιχαήλ παρουσιάζει το “Κομμάτι για 2”, ένα πρωτότυπο έργο σωματικού θεάτρου για δύο ηθοποιούς και για το χώρο ανάμεσα, ενώ την Κυριακή 12/07 ο χορός έρχεται να μας συνδέσει με τους άλλους και με το παρελθόν μέσα από την παράσταση “My Sooty Princess” των Llama_Dust Gio. Αμέσως μετά, σειρά έχει η “Φάρα” της Μαρίας Δουλγέρη.

Το solo performance του Άρη Ρέτσου “Άνεμος της Τραγωδίας” θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 13/7 στις 21:30, ενώ στη συνέχεια, η Χριστίνα Μερτζάνη και ο Ευάγγελος Πουλινάς παρουσιάζουν το έργο “metamorfosis”, μία σπουδή στο θέμα της συμβίωσης.

Την Τετάρτη 15/07 οι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν την παράσταση “Προσευχή” των Αγγελικής Σιγούρου και Αλέξη Πορφυριάδη, καθώς και τη λεκτική σύνθεση “Air” με τις Βιτόρια Κωτσάλου και Βασιλική Τσαγκάρη-Χρυσανθακοπούλου.

Την Πέμπτη 16/7 η Syndram Dance Company παρουσιάζει την παράσταση “Εύθραυστο Τίποτα” επιχειρώντας ένα χορευτικό πέρασμα από το “εγώ” στο “εμείς”, θυμίζοντας μας ότι δεν είναι το φορτίο που σε συνθλίβει, αλλά ο τρόπος που επιλέγεις να το «κουβαλάς».

Την Παρασκευή 17/7 η Αθανασία Κανελλοπούλου ερευνά το θέμα της διάσπασης της ύπαρξης, την προσωπική ή αναγκαστική εξορία, την κοινωνική καταπίεση και τους φραγμούς που θέτουμε εμείς οι ίδιοι στην πορεία μας μέσα από το έργο “Η επιστροφή της Περσεφόνης”. Στη συνέχεια, η ομάδα Κόκκου Ροιής παρουσιάζει στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης “Βυρσοδεψείο Κορνηλάκη-Δενδρινού” το έργο “Κυριακή”, το οποίο είναι φτιαγμένο με κεντρικό άξονα τη χειρονομία της πλύσης του νεκρού, καθώς σε αυτή την πράξη πυκνώνει ή αραιώνει η έννοια της αγάπης. Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 18/07 με το έργο “Travelling to Nowhere” της Catalina Carrasco.

Σημειώνεται πως οι ανοιχτοί αυτοσχεδιασμοί και οι παραστάσεις “Sebastian”, “Προσευχή” και “Air” έχουν ελεύθερη είσοδο gια το κοινό και τους συμμετέχοντες των Εργαστηρίων.

Ετικέτες: