Καλοκαιρινές εκδηλώσεις Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 2015

Ήχοι και χρώματα από τις παραδόσεις, την κουλτούρα και την πολιτιστική ταυτότητα της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, συντροφεύουν και φέτος το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.

Μουσικοχορευτικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές διοργανώσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια αναμένεται να συγκεντρώσουν, όπως κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών των νησιών.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης¨, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει βραδιά με την Ναξία σοπράνο Μαριμέλ Χρύση, όπου εναλλάσσονται τραγούδια από εποχές παλαιότερες και σύγχρονες, κλασικά Lieder και cabaret songs με τραγούδια του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη, όλα με κοινό παρανομαστή τη ρομαντική διάθεση.

Μαζί της οι: Δημήτρης Γιάκας (πιάνο), Μαρία Δελή (ακορντεόν), Καθλήν Καλογερά βιόλα). Η Καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στον Αλέξανδρο Καλογερά.

Η μουσική παντρεύεται με το φως, την εικόνα και το χρώμα σε μία μοναδική παράσταση με video art και ηλεκτρονική μουσική στο Δημοτικό Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης” την Τρίτη 21 Ιουλίου. Θα ακουστούν έργα των: Θόδωρου Αντωνίου (ακαδημαΐκού), Μιχάλη Τραυλού, Αθανάσιου Πετρόπουλου και των Ναξίων συνθετών Κώστα Βαρότση, Αλέξανδρου Καλογερά και Ελένης Σκάρκου

"ΥΠΕΡΒΑΣΗ"

Μετά το πέρας του επιτυχημένου Greek Economic Forum στο Harvard, ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που έχουν γίνει στις ΗΠΑ από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς ομιλητές, που εκπροσώπησαν την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου και κεντρική εισηγήτρια στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, κ. Βασιλική Ράπτη θα παρουσιάσει στη Νάξο τις δύο νέες ποιητικές συλλογές της Transitorium (Somerset Hall Press, Μάιος 2015) και IA SONGS (Musica Ferrum, Ιούλιος 2015).

Η τελευταία είναι μία ποιητική συλλογή-παρτιτούρα σε συνεργασία με τον συνθέτη Κώστα Ρεκλείτη, ο οποίος θα είναι παρών στην εκδήλωση. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα απαγγελθούν κομμάτια από τις ποιητικές συλλογές της κυρίας Ράπτη, με την συνοδεία της διάσημης Ελληνοαμερικανίδας σοπράνο Στέλλας Μάρκου και του τενόρου Γιάννη Φίλια.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Greek Economic Forum και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”.

“Οι Πειρατές του Αιγαίου”

Η λαϊκή διαδραστική παράσταση για μικρούς και μεγάλους "Οι πειρατές του Αιγαίου" θα ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες. Άγνωστες ιστορίες – παραμύθια από το παρελθόν, γεμάτες συγκίνηση, χαρά, αλλά και ηρωικές στιγμές των απλών ανθρώπων, εναντίον των σκληρών, πονηρών και αδίστακτων πειρατών, παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής με τη συμμετοχή των μικρών θεατών.

4 ευρηματικοί ηθοποιοί αλλάζουν Σκηνικά, κοστούμια, συναισθήματα και ρόλους επί σκηνής. Το κείμενο είναι βασισμένο στην λαϊκή μας παράδοση, έχοντας αληθινές άγνωστες ιστορίες που διασώθηκαν από γενιά σε γενιά..!

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Σουξές, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τους Κατερίνα Γαβαλλά, Άρη Τσάπη και Γιάννη Φραγκίσκο.

Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται επίσης δύο συναυλίες στο Φιλώτι, μία συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου με τον Κώστα Μακεδόνα (3/8) καθώς και μία εμφάνιση του Κώστα Καραφώτη ο οποίος ερμηνεύει διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού (12/8).