Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος στη χώρα των «Μοιρολατρών»

Το τελευταίο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Μοιρολα3», βασισμένο στο «Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της φωτογραφικής έκθεσης «Άνθρωποι», στο Παλαιό Εργοστάσιο Κορνηλάκη.

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου φιλοξένησε τον κ. Ραπτόπουλο και την αναγνώστριά του ΜιρέλλαΛεγάκη, οι οποίοι μίλησαν στο κοινό για το 25ο βιβλίο του συγγραφέα, που μας μεταφέρει σε ένα όχι-και-τόσο-μακρινό μέλλον.

Μέσα από τις σελίδες του, ξετυλίγεται ένας κατεστραμμένος οικολογικά πλανήτης με τους κατοίκους του να έχουν ξαναγίνει αγρότες και να ζουν στα ερείπια της υψηλής τεχνολογίας.

«Το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο βασίλειο της Μοιρολατρίας θυμίζει την Ελλάδα του σήμερα όσο και ένα νυχτερινό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων. Να παλεύεις για να καλυτερεύσουν τα πράγματα, ακόμα κι όταν η μοιρολατρία κυριαρχεί. Να προσπαθείς να υλοποιείς το μέλλον από τώρα, και όχι να τα μεταθέτεις όλα σ’ ένα άπιαστο επέκεινα. Υπό το μανδύα του παραμυθιού, παρά τους βασιλιάδες και τις πριγκίπισσες, η Μοιρολα3 είναι ό,τι πιο πολιτικοποιημένο έχω γράψει» υπογραμμίζει ο ίδιος ο συγγραφέας.

Αναφερόμενος στο «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα το οποίο τον ενέπνευσε και του έδωσε την ευκαιρία να γράψει για τις μελλοντικές απόρροιες της σημερινής παρακμής την οποία βιώνουμε, τόνισε πως πρόκειται για ένα εφηβικό μυθιστόρημα το οποίο εντάσσεται στην παράδοση των πολικών αλληγοριών, παραμένοντας μέχρι και σήμερα επίκαιρο.

Την εκδήλωση προλόγισε το μέλος της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου κ. Ελένη Προχώρη.Το «παρών» έδωσε, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Γουλιέλμος Πρίντεζης.