Ο Sebastian του Χοροθεάτρου "ακροποδητί" στο πρόγραμμα "Σύρος Πολιτισμός 2015"

Υποχείριο της φύσης που γεννά και κατασπαράζει

Πιο σκοτεινός και επιβλητικός, πιο άγριος και σαγηνευτικός, ο “Sebastian” του Κέντρου Χορού Ακροποδητί επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων για να υποβάλει ξανά το κοινό της Σύρου στο εσωτερικό του ήρωα με κυρίαρχο στοιχείο την παντοδυναμία της φύσης, μια φύση που γεννά, αλλά και κατασπαράζει.

Παραδομένος στην αναπόφευκτη πορεία της μοίρας του, ο αόρατος ήρωας από το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τενεσί Ουίλιαμς έγινε και πάλι βορά στα «όρνια» που κατατρώνε το σώμα και το πνεύμα του.

Η ανανεωμένη παράσταση του χοροθεάτρου «ακροποδητί» που κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επικεντρώθηκε σε «εκείνο που δεν βλέπουμε, εκείνο που έχει ήδη συμβεί και τελειώσει, εκείνο που δεν έγινε ποτέ εικόνα» και ακολουθεί τη διαδρομή μιας εξωτερικής και μαζί εσωτερικής αναπαράστασης.

Οι ρόλοι αντιστρέφονται, η φύση ρυθμίζει με σκληρό αλλά δίκαιο τρόπο τις ζυγαριές της και αυτός που έφαγε, θα φαγωθεί.

Η Ιωάννα Αντώναρου, ο Ναμπίλ ελ Μπαράζ, η Αριάδνη Ψυχογιοπούλου και ο Φίλιππος Ευαγγέλου μετέφεραν το κοινό στη «ζούγκλα» του Σεμπάστιαν, εκεί όπου η αλήθεια και το ψέμα, η πραγματικότητα και η φαντασία, βρίσκονται συγχρόνως σε μια σχέση αντιπαράθεσης και αλληλεξάρτησης από την αρχή ως το τέλος.

Η σύλληψη και οι χορογραφίες της πάντοτε ευρηματικής Αγγελικής Σιγούρου έκοψαν την ανάσα και χαλιναγώγησαν τα βλέμματα μέχρι τη στιγμή του αποτρόπαιου επίλογου.

Σημειώνεται ότι το έργο παρουσιάστηκε για δύο ημέρες στο Θέατρο Απόλλων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός – Culture 2015».