“No Bullying” από την Ομάδα Χορού του Εργαστηρίου Τεχνών Αιγαίου

Επτά έφηβοι «ξόρκισαν» τον εκφοβισμό, χορεύοντας

Τον εκφοβισμό «ξόρκισε» από τη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων η Ομάδα Χορού του Εργαστηρίου Τεχνών Αιγαίου της Γεωργίας Ράπτη με την παράσταση «No Bullying».

Για δύο συνεχείς ημέρες, επτά έφηβοι χορευτές η Γεωργία Αρμακόλα, η Δανάη Βελαλοπούλου,  Ίριδα Δελωτή, η Αλίκη Πετροπούλου, η Σοφία Τριγώνη, η Αντωνία Φώσκολου και ο Μιλτιάδης Καστορίνης από την Τήνο παρότρυναν μικρούς και μεγάλους να ορθώσουν το ανάστημά τους στον εκφοβισμό».

Την παράσταση συνδιοργάνωσαν η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Σύρου και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος της ΕΠΑ Σύρου, Μαρία Αρχοντάκη σημείωσε ότι τα μηνύματα της παράστασης συνάδουν με το αντικείμενο της Εταιρείας, η οποία στοχεύει στην πρόληψη της παραμέλησης, της κακοποίησης και της παραβατικότητας των ανηλίκων. Υπογράμμισε δε ότι ο εκφοβισμός μας αφορά όλους. «Όταν αισθανόμαστε αδύναμοι και ευάλωτοι μπορούμε να προσβάλουμε, να πληγώσουμε, να επιτεθούμε με λέξεις και με πράξεις για να επιβληθούμε. Είναι γνωστή η φράση «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση». Όταν νιώθουμε δυνατοί , δεν έχουμε ανάγκη να μεθοδεύσουμε τέτοια συμπεριφορά.  Μπορούμε ακόμη και να συγχωρήσουμε τον αδύναμο άνθρωπο που για να φανεί δυνατός πρώτα απ’ όλα στον ίδιο του τον εαυτό, επιτίθεται. Αλλά πέρα από τη συγχώρεση είναι καλό να ορθώνουμε το ανάστημά μας και να μην επιτρέπουμε σ’ όποιον πιστεύει ότι εκφοβίζοντας φαίνεται σημαντικότερος, να μας εκφοβίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης πως μέσα από τη συζήτηση με γονείς, δασκάλους, συμμαθητές και φίλους, ο εκφοβιστής εκτίθεται, ενώ απομακρύνεται το θεριό του φόβου από την ψυχή μας.

«Ακούγοντας την ειλικρινή εσωτερική φωνή μας, μπορούμε αντί να ξοδεύουμε την ενέργειά μας για να κρύβουμε τις όποιες αδυναμίες μας, να ζούμε με ειλικρίνεια. Είναι δύσκολο να παραμείνουμε υγιείς πνευματικά και ψυχικά με τεχνικές πόζες αι ψεύτικους ρόλους» κατέληξε, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα είναι να δεχόμαστε ο ένας τον άλλον όπως είναι, γιατί μπορεί να είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι.