Παρουσίαση βιβλίου του Χρίστου Γεωργούση "Στιγμές της ζωής μου"

  • Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, 2018 - 15:46

Ο "Αρχίλοχος" παρουσιάζει στην αίθουσά του το βιβλίο του αγαπημένου φίλου Χρίστου Γεωργούση "Στιγμές της ζωής μου". Πρόκειται για 140 μικρά διηγήματα που δίνουν εικόνα μιας ολόκληρης εποχής από το 1948 μέχρι το 2017. Η εκδήλωση θα διαρκέσει γύρω στα 75 λεπτά. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Συλλόγου και σουμίτσα, για να ανανεώσουμε στιγμές αγάπης και φιλίας στο σημερα!

Ακολουθούν λίγα λόγια απο τον συγγραφέα:

"Με τη συμβολή του «Αρχίλοχου» θα παρουσιάσουμε το καινούριο μου βιβλίο «Στιγμές της ζωής μας» στην αίθουσα του πολιτισμού, όπως αποκλήθηκε κάποτε από τον μακαριστό μητροπολίτη Αμβρόσιο. Η εκδήλωση είναι την Κυρι-ακή 21 Ιανουαρίου και ώρα 7 και προβλέπεται να διαρκέσει μία ώρα και 15 λεπτά. Δίνω τη διάρκεια, γιατί δεν είναι σωστό να φλυαρούμε και να κουράζομε, οι εκδηλώσεις είναι πολλές και ο χρόνος πολύτιμος. Το βιβλίο περιλαμβάνει γύρω στα 140 διηγήματα-στιγμές που καλύπτουν μια εποχή από το 1948 μέχρι το 2017 και τα περισσότερα αναφέρονται στη ζωή του
σχολείου. Στο πηλήκιο με την κουκουβάγια, στη στέρηση, τη θρησκοληψία και το φόβο, στο αστυνομικό κράτος και την πανταχού παρούσα παπαγαλία σε όλες τις μορφές της ζωής.
Παρελαύνουν από τα «ανέκδοτα» αυτά πολλοί φίλοι, παλιοί συμμαθητές και συνάδελφοι. Υπάρχουν τα καλά και τα «ζαβά» που καθημερινά συναντούμε. Γιατα καλά δίνω ονόματα ανθρώπων-δραστών. Για τα ζαβά όχι. Περιμένουμε λοιπόν παλιούς μας μαθητές και συναδέλφους. Το μισό της ώρας θα είναι μια δική μου παρουσίαση και το άλλο μισό απάντηση σε ερωτήσεις. Ευχαριστώ τον «Αρχίλο-χο», στον οποίο αφιέρωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου και όσους ασχολούνται μαζί μου. Πρόσκληση θα σταλεί και από τον Σύλλογο. Με τα διαβολικά σημερινά μηχανήματα δεν χρειαζόμαστε τον Λευτέρη τον ντελάλη. Έχει και τα καλά της η τεχνολογία. Για να πω κάτι στη θεία μου το καλοκαίρι του 1960 περπάτησα από τις Λεύκες μέχρι την Παροικιά με τα πόδια, τη βρήκα, της το είπα και επέστρεψα πάλι πίσω στο χωριό με τα
πόδια. 10 και 10 χιλιόμετρα, 4 ώρες περπά-τημα! Αυτό και άλλα παρόμοια δεν τα συμπεριέλαβα στο βιβλίο. Τα περισσότερα μένουν συνήθως έξω!"