Συναυλία έντεχνης ελληνικής μουσικής με το συγκρότημα «Έμελλον»

  • Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018 - 21:26

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 18ης Γιορτής Λεμονιού, που θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 27 Μαΐου 2018, και ώρα 11:00 π.μ., στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στη Χώρα (στο Παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη, δίπλα στο ξενοδοχείο «Παράδεισος»). Στο πλαίσιο του εορτασμού της Γιορτής Λεμονιού, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η συναυλία που θα γίνει με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Έμελλον».

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 μ.μ., το συγκρότημα «Έμελλον» θα παρουσιάσει στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή - στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο, σε τραγούδια των  Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Στ. Κουγιουμτζή και πολλών άλλων σημαντικών συνθετών με τη συνοδεία 20μελούς μικτής χορωδίας. Τραγουδούν οι Σταυρούλα Μανωλοπούλου και Κώστας Μάντζιος και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Ελευθέριος Μαυρομμάτης.

Το συγκρότημα έντεχνης ελληνικής μουσικής «Έμελλον» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να αναδείξει και κυρίως να διατηρήσει την αξία του διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού. Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στο έργο όλων των σημαντικών συνθετών της έντεχνης μουσικής και ποιητών – στιχουργών, το «Έμελλον» πραγματοποιεί μουσικές παραστάσεις παρουσιάζοντας μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου τους ή ακόμα και ειδικά αφιερώματα σε αυτούς.

Ο Δήμος Άνδρου ευχαριστεί θερμά, τους χορηγούς Eurobank και Alpha Bank για την υποστήριξη τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης, την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Fast Ferries» για την ευγενική προσφορά της στη μετακίνηση των συντελεστών της συναυλίας, καθώς και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Asteras Radio 92» ως χορηγό επικοινωνίας.

Η Άνδρος τιμά το όμορφο και ευωδιαστό προϊόν της, το λεμόνι, το οποίο σαν σύμβολο, περιλαμβάνει χρώμα, συναίσθημα, άρωμα και οικολογική συνείδηση. Ο Δήμος Άνδρου σας προσκαλεί όλους στη μεγάλη Γιορτή Λεμονιού για να απολαύσετε τα εκθέματα και τις δημιουργίες των γυναικών της Άνδρου, όπως σαπούνια λεμονιού, λικέρ, χειροτεχνήματα και κοσμήματα, καθώς και για να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Για τους διοργανωτές της Γιορτής Λεμονιού το μεγάλο στοίχημα είναι φέτος τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού να αγκαλιάσουν την εκδήλωση, με απώτερο στόχο την τόνωση της αγοράς και της τουριστικής κίνησης και μελλοντικά την αύξηση της παραγωγής και την καλύτερη εκμετάλλευση του προϊόντος του λεμονιού.

 

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου