Φθινοπωρινές δράσεις της ΚΔΕΠΠΑΜ

  • Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:16

Με ποικίλες δράσεις, απευθυνόμενες τόσο στο παιδικό όσο και στο ενήλικο κοινό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μυκόνου καλωσορίζει το φθινόπωρο, προσθέτοντας ένα ακόμη λιθαράκι στις προσπάθειες αναβάθμισης και ενίσχυσης του πολιτιστικού προϊόντος του νησιού.

Το συγκρότημα “Famillia Musicatta” θα πλαισιώσει τη φετινή «Απογευματινή Βάρδια» στον Φάρο Αρμενιστή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δανιήλ Κουσαθανάς (κιθάρες - φωνή), Πέτρος Βερώνης (μπουζούκι-φωνή), Όλγα Τσιγκρά (φωνή), Ντίνα Στράνη (φωνή), Σοφία Καλπουρτζή (πιάνο-ακορντεόν), Γιάννης Γκιντίνος (ηλ.κιθάρα), Κώστας Φραγκής (μπάσο), Μάριο Ξυδάκης (Τύμπανα,φωνή).

Η πρώτη Απογευματινή Βάρδια στο Φάρο Αρμενιστή της Μυκόνου έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 ως μια πρώτη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την αποκατάσταση του κτιρίου και την γνωριμία του με την ιστορία του Φάρου.

Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι της Λάκκας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η επιμελήτρια της έκθεσης «Μαρία Ιγγλέση (1882-1942): Μια Μυκονιάτισσα πρωτοπόρος ζωγράφος» και Ιστορικός Τέχνης Ειρήνη Σαββανή θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Au bord de l’ eau» του Βασίλη Καβουρίδη με θέμα την μνήμη, η Λέσχη Γαστρονομία Μυκόνου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στον Επιβατικό Σταθμό στο παλιό Λιμάνι από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου. Ο Επιβατικός Σταθμός βρίσκεται πίσω από το παλιό Yacht Club που στη μνήμη των παλιότερων είναι χαραγμένο σαν Σαλί Μπαχλί. Σημαντικοί Μυκονιάτες μουσικοί κουρδίζουν ήδη τα όργανά τους γιατί ο χώρος είναι συνδεδεμένος με τον Μάρκο Βαμβακάρη..

Η παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τάκη Χρυσικάκο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ. Μέσα από τους ήρωες των έργων του Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του, το κοινό θα συναντήσει το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.

Στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς από την Σουηδέζα δασκάλα και εκπαιδεύτρια Marianne Gothlin με θέμα: «Ανατρέφοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση και χτίζοντας μαζί τους δυνατές σχέσεις» που βασίζεται στην μέθοδο της μη βίαιης επικοινωνίας. Συμμετοχή δωρεάν.

Η παράσταση «Κάτι σαν κήπος» της ομάδας Artika για παιδιά 1-5 ετών θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (17:30) και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (12:00) στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ από το Δημιουργικό Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά. Η Ιδέα αλλά και η σκηνοθεσία είναι της Μαριλένας Τριανταφυλλίδου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Κλεονίκη Καραχάλιου και Βασίλης Καζης.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρωί. Ντριν ντριν ντριν ντριν! Ξύπνα! Η μέρα ξεκινάει μέσα σε έναν κήπο, ένα κήπο που δημιουργείται, γεννιέται, ζωντανεύει με τη δύναμη της φαντασίας.

Να πλυθώ! Άκου πώς κάνει ο ήχος του νερού όταν πέφτει πάνω μου! Κοίτα, ένα σύννεφο, άσπρο σα μαξιλάρι. Πόσο θα ‘θελα να το πιάσω.

Ένας κήπος γεμάτος μεταμορφώσεις, η βροχή που γίνεται ποτάμι, το ξύλο που γίνεται καράβι, το φύλλο που γίνεται πιάτο, το χώμα που γίνεται πύργος. Ώρα για φαγητό! Και μετά;

Η παράσταση τελειώνει αλλά η ιστορία συνεχίζεται, από το θέατρο στη ζωή, όλοι μαζί γύρω από τη σκηνή κι έπειτα στη ζωή του καθενός.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους της Δήμητρας Νάζου «Ο Πειρατής Μερμελέχας» (έκδοση Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου και ΚΔΕΠΠΑΜ).

Τα Εικαστικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, ψηφιδωτό, αγιογραφία, ζωγραφική, Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης, Δημιουργικό Θεατρικό Εργαστήριο για παιδιά, Θεατρική Ομάδα Μυκόνου, ξεκινούν αρχές Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2020. Έναρξη εγγραφών από 15 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 2289027190.

Ετικέτες: