Σεμινάριο Φωτογραφίας και Χορού για παιδιά και νέους της Μυκόνου

Ιστορίες του Τόπου μας

  • Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2019 - 06:25

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής και πολιτισμικής εκπαίδευσης των νέων της Μυκόνου, θα διεξαχθεί στο νησί σεμινάριο Χορού-Κίνησης και Φωτογραφίας για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών.

Το υλικό του σεμιναρίου με θέμα «Ιστορίες του Τόπου μας» θα παρουσιαστεί υπό μορφή παράστασης – έκθεσης, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Μυκόνου.

Πώς ερμηνεύεται ο Τόπος από τους παλιούς; Πώς από τους νέους; Πώς μας εμπνέει δημιουργικά; Τι ιστορίες μας κρύβει και ποιες μας χαρίζει; Πώς μας ωθεί στη σωματική απελευθέρωση μέσα από ένα χορό ή μια εικόνα; Ερωτήματα στα οποία οι συμμετέχοντες θα χορέψουν και θα παρατηρήσουν μέσα από τον φακό και θα τα εκθέσουν ανοιχτά στην παράστασή τους, σε όσους επιθυμούν να νιώσουν τον παλμό της νέας γενιάς.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε τρία σαββατοκύριακα του Μαρτίου 2020 (7-8, 14-15, 21-22) από την χορεύτρια, χορογράφο, παιδαγωγό Άννα Δασκάλου και την κινηματογραφίστρια, φωτογράφο, παιδαγωγό Δέσποινα Οικονομοπούλου, με τη στήριξη του Δήμου Μυκόνου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία, του Myconian Collection Hotels,  του Συλλόγου Ανεμόμυλοι & Manesis Tours και του Mykonian Collection.

Δήλωση συμμετοχής στα: daskalou@hotmail.com και depilou@gmail.com έως 29 Νοεμβρίου 2019.

Οι διδάσκουσες

Το 1998 η Άννα Δασκάλου απέκτησε Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ρεϋμόνδου Ντάνκαν στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο Laban-City University of London το 2004, αποκτώντας Master of Arts στο Ευρωπαϊκό Χοροθέατρο. Από το 1999 μέχρι και σήμερα διδάσκει τεχνική σύγχρονου και κλασικού χορού, δημιουργικό χορό και αυτοσχεδιασμό σε δημοτικά σχολεία, σχολές χορού, καθώς επίσης και σε κοινοτικά προγράμματα στο Λονδίνο, στην Αθήνα και στο Ναύπλιο. Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια σε διεθνή φεστιβάλ και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και χορογραφίας στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο και στην Αθήνα, ενώ συγχρόνως έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια την απασχολεί η παιδαγωγική προσέγγιση του δημιουργικού χορού σε παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με άλλες μορφές τέχνης. 

Η Δέσποινα Οικονομοπούλου έχει πτυχίο Διεθνολόγου από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και Master of Arts Film Video & New Screen Media από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Έχει αποσπάσει το Βραβείο Σταύρου Νιάρχου για καλλιτέχνες κινούμενης εικόνας, και έχει επίσης διακριθεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον είναι έμπειρη φωτογράφος και παράλληλα, δραστηριοποιείται έντονα και με αφοσίωση στο πεδίο της παιδαγωγικής τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας αποκομίσει εμπειρία τόσο σε ιδιωτικά σχολεία της Βαρκελώνης, φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ελλάδας και ιθαγενεικές κοινότητες στο Νότο του Μεξικού. Συνεργάζεται με άλλους καλλιτέχνες, έμπειρους παιδαγωγούς και οραματιστές ενήλικες για την εφαρμογή καινοτόμων και άρτιων καλλιτεχνικών σεμιναρίων με μεγάλη επιτυχία. Η σχέση της με τη Μύκονο είναι πολύ στενή και εξ’ αγχιστείας, καθώς εκεί έχει περάσει όλα τα καλοκαίρια της ως παιδί και σε ηλικία 10 ετών έβγαλε την πρώτη της φωτογραφία με το δώρο του νονού της από το μπαλκόνι του σπιτιού της: τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα.

Ετικέτες: