«ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ»

Δυο Δραμινοί διεκδικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας

  • Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2020 - 06:24

Δυο Δραμινοί λογοτέχνες, ο Δημήτρης Αθηνάκης και ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου, είναι ανάμεσα στους διεκδικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας 2019. Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1983, όπου και ζει. Είναι πτυχιούχος Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Το 2007 εκδόθηκε η πρώτη του ποιητική συλλογή “Έκαστος εφ’ ω ετάφη” (Γαβριηλίδης και Θράκα, 2017). Ο Δημήτρης Αθηνάκης γεννήθηκε στη Δράμα το 1981. Σπούδασε κοινωνική θεολογία, φιλοσοφία και φιλοσοφία της επιστήμης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Άμστερνταμ. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, ενώ η δουλειά του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2019.

“Πρόκειται για τις Βραχείες Λίστες στις οποίες κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή και αφορούν στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία Μυθιστορήματος, Διηγήματος-Νουβέλας και Ποίησης και τα Κρατικά Βραβεία Δοκιμίου – Μαρτυρίας 2019 (Δοκιμίου-Κριτικής και Μαρτυρίας-Βιογραφίας-Χρονικού-Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας).

Οι βραχείες λίστες συνοδεύονται από αιτιολογημένη έκθεση της Επιτροπής, στην οποία εξετάζονται οι τάσεις της λογοτεχνικής παραγωγής και αποτιμάται η στάθμη των λογοτεχνικών έργων της υπό κρίσης περιόδου (εκδόσεις 2018).