Διαδικτυακό εργαστήριο της ΚΔΕΠΠΑΜ για το μύθο και τη δημιουργική γραφή

"Το ταξίδι του Ήρωα"

  • Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2020 - 06:14

Η ΚΔΕΠΠΑΜ στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της ρόλου διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήρι για ενήλικες με τίτλο: "Το ταξίδι του Ήρωα".

Ο μύθος αποτελεί δια-γενεαλογική πολιτισμική κληρονομιά. Από τα πρώτα χρόνια της άγραφης ιστορίας ως τις μέρες μας ο μυθικός ήρωας συνεχίζει το ταξίδι του, ανακαλύπτει, παθαίνει και μαθαίνει και έτσι με τον ιδιαίτερο και συμβολικό του τρόπο εκπαιδεύει βοηθώντας τον άνθρωπο να κατανοήσει τον εσωτερικό του κόσμο, την ιστορία και το σύμπαν. Ο μυθικός ήρωας καταφέρνει όχι μόνο να ξεπεράσει τα εμπόδια, αλλά να τα εκμεταλλευτεί προς όφελός του.

Έτσι και οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, ακολουθώντας το παράδειγμά του μυθικού ήρωα, θα μετατρέψουν το εμπόδιο των συνθηκών που δεν τους επιτρέπει να βρεθούν από κοντά σε ευκαιρία για να συναντηθούν, με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Αφού πρώτα γνωρίσουν τα βασικά στάδια του ταξιδιού του ήρωα στην Μυθολογία, με την βοήθεια τεχνικών από το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά και την δημιουργική γραφή, θα φτιάξουν τις δικές τους μυθολογικές ιστορίες.

Το εργαστήρι που σχεδίασε και θα υλοποιήσει η κ. Μαρία Τερζάκη θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 (17:00-19:00).

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Μαρία Τερζάκη

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: kdeppamykonou@gmail.com, γράφοντας το ονοματεπώνυμό τουςκαι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι 20 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι. Προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους της Μυκόνου και γενικότερα των Κυκλάδων.