Stray Art Festival: Η γιορτή της ζωής και της τέχνης

Έχοντας ως σύμβολο την πλαστική καρέκλα στην πιο ρευστή και χωρίς όρια μορφή της, οι άνθρωποι του φεστιβάλ, φέτος, ανοίγουν μια συζήτηση με το κοινό του Stray Art Festival για το πως αντιλαμβανόμαστε  έννοιες όπως ‘θηλυκότητα’, ‘διαφορετικότητα’, ‘μοναδικότητα’ και ‘πολλαπλότητα’. Το Stray προσκαλεί το κοινό να γιορτάσει μαζί τους την τέχνη και τη δημιουργικότητα όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη διαφορετικότητα του καθενός.

Προωθώντας πάντα μια σύγχρονη και ανοιχτόμυαλη προσέγγιση σε όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται και έχοντας απόλυτο σεβασμό απέναντι στη φύση και στον άνθρωπο, οι διοργανωτές του Stray Art Festival για ακόμα μια χρονιά, καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου να γιορτάσουν παρέα τη ζωή και την τέχνη.

Το pre-event της Παρασκευής

Το Stray Art έρχεται αυτήν την Παρασκευή για μια πρώτη γεύση! Η γιορτή ξεκινάει από το πρωί, όπου στο γεφυράκι του Γαλησσά θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας μεγάλης τοιχογραφίας η οποία μέσα στην ημέρα θα έχει ολοκληρωθεί ώστε να υποδεχθεί τους επισκέπτες της βραδινής γιορτής. Η τοιχογραφία θα έχει θέμα τη θηλυκότητα, την έκφραση και την πολλαπλότητα που είναι και το βασικό θέμα του φετινού Stray Art Festival.

Καθώς περνάει η μέρα, στο πάρκινγκ του Γαλησσά, απέναντι από τη στάση του ΚΤΕΛ, θα ξεκινήσει η γιορτή η οποία θα μας προετοιμάσει για το φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου. Με live μουσικές και dj sets, η οργανωτική επιτροπή του Stray μάς υπόσχεται μια αξέχαστη βραδιά.

Ο Γαλησσάς αγκαλιάζει το Stray Art Festival

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου ουσιαστικά ξεκίνησε από την κοινότητα του Γαλησσά, η οποία αγκάλιασε πολύ το φεστιβάλ έχοντας δει πόσα έχει προφέρει τόσα χρόνια με τις παρεμβάσεις του στο δημόσιο χώρο. Φέτος, δεν θα υπάρχουν μόνο τοιχογραφίες αλλά και παρεμβάσεις σε κάποιες ξύλινες επιφάνειες οι οποίες θα εκτεθούν και θα παρουσιαστούν σε διάφορα σημεία της κοινότητας του Γαλησσά ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο την περιοχή. Επίσης, στο μόλο της παραλίας, θα υπάρχουν διάφορα δρώμενα, εκθέσεις, workshops και όλες οι γνωστές καλλιτεχνικές δράσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει το Stray.

Tα ονόματα που θα εμφανιστούν θα ανανεώνονται και θα ανακοινώνονται συνεχώς μέχρι την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ στις 2 Σεπτεμβρίου.

To πρόγραμμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου αναλυτικά:

12:00 → Γεφυράκι Γαλησσά https://goo.gl/maps/SjUqPmJVJDzKtKgn6
Really? Team

19:00 → Γαλησσάς
Lineup: Funky Tales ❋ The Rug Dealers ❋ Spychedelics
DJs: Vags the Jiggygreco ❋ Tatiana Quest

Στο χώρο θα βρίσκεται και το merch του προηγούμενου φεστιβάλ