1η Συνάντηση Toastmasters στη Σύρο

  • Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, 2022 - 19:41

Οι Toastmasters International δραστηριοποιούνται εδώ και σχεδόν ένα αιώνα στο No#1 εκπαιδευτικό σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο για την βελτίωση της δημόσιας ομιλίας, της επικοινωνίας και των ηγετικών δεξιοτήτων.

Ο Οργανισμός αποτελείται από χιλιάδες Ομίλους και διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες Μέλη σε όλο το κόσμο, που δραστηριοποιούνται σε 149 συνολικά χώρες.

Στην Ελλάδα υπάρχουν έντεκα (11) Όμιλοι με τα Μέλη τους να ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους και την συνεχή ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους στην Επικοινωνία και την Ηγεσία.

Τα Μέλη Toastmasters εργάζονται συνεχώς για την καλλιέργεια των επικοινωνιακών και ηγετικών τους δεξιοτήτων, αλλά και τη βελτίωση της δημόσιας ομιλίας τους, μέσα από το συνεχώς εξελισσόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Toastmasters International. Βασική τους επιδίωξη είναι να βρουν το στυλ της επικοινωνίας που ταιριάζει στην προσωπικότητα τους ή να το αναπτύξουν περαιτέρω, καθώς και να βελτιώσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσα από ένα απόλυτα θετικό και υποστηρικτικό κλίμα, ενώ μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Μελών, εξελίσσεται ο καθένας τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική του πρόοδο.

Ένας, επίσης, Όμιλος που δραστηριοποιείται με καινοτόμες πρωτοβουλίες και με ιδιαίτερη δυναμική στην χώρα μας είναι και ο Όμιλος των Toastmasters Πειραιά, ο οποίος χειροκρότησε πρόσφατα την ιδέα που εξέφρασε η κα Β. Σταυράκη, Γραμματέας του Προεδρείου Πειραιά, να ιδρυθεί Όμιλος στην Σύρο και αποφάσισε να υποστηρίξει αυτό το εγχείρημα με την τεχνογνωσία και την ενθουσιώδη εμπλοκή των καταξιωμένων Μελών του.

Παράλληλα, η ιδέα ίδρυσης Ομίλου στο νησί δέχθηκε την ίδια θερμή αποδοχή και από το Δήμο Σύρου, το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου αποφάσισε να υποστηρίξει αυτή τη σύγχρονη εκπαιδευτική πρωτοβουλία, παραχωρώντας την Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ερμούπολης, «Γιάννης Ρίτσος» για την πραγματοποίηση της 1ης Συνάντησης Toastmasters στην Ερμούπολη, το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου (από ώρα 18:00’ έως 20:00’). Η υποστήριξη του Δήμου Ερμούπολης Σύρου στοχεύει στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του προγράμματος Toastmasters International των κατοίκων του νησιού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των νησιών των Κυκλάδων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μέσω e-mail: syros@toastmasters.gr ή τηλεφωνικά με την κα Β. Σταυράκη - 6946539362