Κάλεσμα εθελοντών από το Animasyros

Ένα ξεχωριστό νησί, ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ, μία μοναδική εμπειρία

Η φετινή διοργάνωση του ANIMASYROS 2023 θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στη Σύρο και προσκαλεί όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές και μέλη μιας δυναμικής και δραστήριας ομάδας. Το φεστιβάλ αναζητά ανθρώπους με διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν στη διεξαγωγή του φετινού φεστιβάλ για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, την ταξιθεσία καθώς και τη φιλοξενία των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους συντελεστές της διοργάνωσης, ενεργοποιώντας τα ενδιαφέροντά τους και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές τους, ενώ θα έχουν ακόμα τη δυνατότητα να δουν ταινίες κινουμένων σχεδίων απ' όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν τους δημιουργούς, να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και τις παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης.

Οι εθελοντές θα πρέπει να βρίσκονται στη Σύρο και να είναι διαθέσιμοι τουλάχιστον από 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και 1 Οκτωβρίου του 2023. Σε όλους τους εθελοντές, με τη λήξη του φεστιβάλ, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής και μοναδικά αναμνηστικά.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail: volunteer@animasyros.gr, αναγράφοντας ως θέμα του μηνύματος: Volunteers ANIMASYROS 2023. Στο σώμα του ηλεκτρονικού πρέπει να αναφέρονται ονοματεπώνυμο, ηλικία, συμμετοχή σε προηγούμενες διοργανώσεις, σπουδές, γλώσσες, δεξιότητες και να επισυνάπτεται μία φωτογραφία.

Προθεσμία υποβολής της αίτησης ορίζεται η 10η Σεπτεμβρίου 2023.

Παράλληλα, συνεχίζεται το ανοιχτό κάλεσμα του φεστιβάλ προς τους δημιουργούς ανιμέισον για να καταθέσουν τις ταινίες τους ώστε να συμμετάσχουν στην διοργάνωση του 2023. Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 30η Ιουνίου.

Η ξεχωριστή διοργάνωση του 2023

Το ANIMASYROS 2023 επιστρέφει και φέτος στη Σύρο με διεθνείς συνεργασίες, νέες τεχνικές και έμφαση στη γυναικεία δημιουργικότητα.

Το πρόγραμμα του ANIMASYROS 2023 περιλαμβάνει 7 διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, περιφερειακές δράσεις, νέες εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες και την Αγορά που αποτελεί, πλέον, κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στο “Ανιμέισον και Αρχαία Ελλάδα”, με τίτλο Anima Ancients, διατρέχει όλους τους πυλώνες του Φεστιβάλ και προσπαθεί να αναδείξει τους διαφορετικούς τρόπους που οι σύγχρονοι δημιουργοί της τέχνης του ανιμέισον έχουν συνομιλήσει, διαπραγματευτεί ή εμπνευστεί από την μακρά αυτή ιστορική περίοδο.

Επιπλέον, το ANIMASYROS 2023 αναγνωρίζει τη σημαντική θέση της δημιουργικής βιομηχανίας ανιμέισον των χωρών της Ιβηρικής χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής και παρουσιάζει ένα ευρύ αφιέρωμα στις χώρες αυτές με τίτλο “La Animaciόn Iberoamericana”.