Ο Παντελής Θαλασσινός στον Πολιτιστικό Χώρο του Συλλόγου Χρούσσων

“Μάγεψε” το κοινό

  • Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2023 - 06:16

Μία μελωδική βραδιά η οποία αναμφίβολα θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά και στη μνήμη όλων όσων βρέθηκαν στον Πολιτιστικό Χώρο του Συλλόγου Χρούσσων, χάρισε το βράδυ της Τετάρτης, ο δημοφιλής τραγουδοποιός, Παντελής Θαλασσινός.

Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο, τόσο από τραγούδια του Παντελή Θαλασσινού, όσο και από έντεχνα ακούσματα, που ενθουσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους. 

Στην καλύτερη, μέχρι στιγμής, συναυλία του φετινού καλοκαιριού στη Σύρο, τον Παντελή Θαλασσινό πλαισίωσε η ορχήστρα “Ρυθμός”, χαρίζοντας στους θεατές μουσικές και στίχους από αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Την όμορφη βραδιά, ωστόσο, επισκίασε η αιφνίδια απώλεια του πρώην δημάρχου Άνω Σύρου, Φώτη Ξαγοράρη, με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρούσσων, Νίκο Κοντιζά να αφιερώνει τη βραδιά στη μνήμη του.

“Και πέρυσι είχαμε προσπαθήσει να φέρουμε τον Παντελή Θαλασσινό, ωστόσο ο covid δεν μας το επέτρεψε και φέτος ήμουν αποφασισμένος να τον προσκαλέσουμε και πάλι στη Σύρο. Βέβαια, το κλίμα είναι βαρύ για όλους μας εδώ στον Σύλλογο, λόγω της απώλειας του αγαπημένου φίλου Φώτη Ξαγοράρη, τέως δημάρχου Άνω Σύρου, ο οποίος στήριξε την προσπάθεια του Συλλόγου μας στο ξεκίνημά της. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Επιτρέψτε μου να αφιερώσουμε την αποψινή συναυλία σε εκείνον, που τόσο αγαπούμε την καλή ελληνική μουσική”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντιζάς, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Παιδική Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων και τους δασκάλους τους για τη συμμετοχή τους, καθώς επίσης και το χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, αλλά και όλους του χορηγούς που συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η συναυλία. 

“Ευχαριστώ πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρούσσων για την πρόσκληση, έρχομαι στη Σύρο ύστερα από 15 χρόνια, γιατί πέρυσι με είχατε καλέσει αλλά δυστυχώς αρρώστησα. Έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμά μας, το οποίο έχει και δικά μου τραγούδια, αλλά και παραδοσιακά, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες τόσο του χορευτικού, όσο και της Παιδικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων. Εύχομαι να περάσετε καλά και σας ευχαριστούμε έναν προς έναν που ήρθατε”, δήλωσε ο Παντελής Θαλασσινός, στον χαιρετισμό του, πριν την έναρξη της συναυλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τραγούδι, συμμετείχαν, επίσης, οι Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Ελεάννα Βαρέλα και η Νανά Μπινοπούλου , καθώς και η Παιδική-Νεανική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, αλλά και η Χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της βραδιάς είχε ο κ. Νίκος Χιώτογλου.