Ενθουσιασμό σκόρπισε η συναυλία του Μανώλη Μητσιά στο θέατρο Απόλλων

Μάγεψε το συριανό κοινό

  • Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2023 - 06:16

Η αγάπη του για τη Σύρο δεδομένη… η καλλιτεχνική του υπόσταση αδιαμφισβήτητη…

Ο λόγος, φυσικά, για τον Μανώλη Μητσιά, ο οποίος δύο ημέρες μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης Σύρου – Ερμούπολης, “μάγεψε” το κοινό που το βράδυ του Σαββάτου, γέμισε ασφυκτικά το θέατρο Απόλλων.

Σε μία ανεπανάληπτη συναυλία, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, ο γνωστός καλλιτέχνης έβγαλε πάνω στην σκηνή του θεάτρου τον καλύτερό του εαυτό, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του, οι οποίες έχουν μείνει ανεξίτηλες στο χρόνο και που έχουν αγαπηθεί από τους φίλους της μουσικής.

Το μουσικό χορωδιακό αφιέρωμα στον καταξιωμένο ερμηνευτή, με τίτλο “Από την Ελευσίνα στη Σύρο”, διοργάνωσε ο Μουσικός Όμιλος Σύρου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τα 55 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς του Μανώλη Μητσιά στο ελληνικό μουσικό στερέωμα.

Μάλιστα, στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η χορωδία του Ομίλου συνόδευσε τον ερμηνευτή σε 10 χορωδιακά τραγούδια, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα.

“Αυτή τη χρονιά θέλαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Μητσιά, ο οποίος είναι προσωπικός μας φίλος, φίλος του Μουσικού Ομίλου και που τον είχαμε αναγορεύσει σε επίτιμο μέλος του πριν κάποια χρόνια, καθώς πάντα μας βοηθούσε, έχοντας κάνει μαζί πολλές συναυλίες”, είχε δηλώσει στην “Κοινή Γνώνη” ο πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Σύρου, Γιάννης Αργυρίου, με αφορμή τη συναυλία προς τιμήν του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τιμητικές πλακέτες προς τον Μανώλη Μητσιά, προσέφερε εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο αντπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, καθώς και ο πρόεδρος του Μουσικού Ομίλου Σύρου,  Γιάννης Αργυρίου.

Εμφανώς συγκινημένος, ο καταξιωμένος ερμηνευτής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πάντες για την τιμή που του έκαναν, επισημαίνοντας για μία ακόμη φορά πως εδώ και αρκετά χρόνια θεωρεί τη Σύρο ως δεύτερη πατρίδα του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ανακήρυξή του ως επίτιμος δημότης του νησιού δεν έκρυψε την επιθυμία του σύντομα να γίνει και μόνιμος κάτοικος της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Τέλος, θα πρέπει να τονισθεί ότι μεταξύ των παρευρισκόμενων στο θέατρο Απόλλων, ήταν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος αν και δεν είχε κάποια επίσημη πρόσκληση, θέλησε με την παρουσία του να τιμήσει κι αυτός τον Μανώλη Μητσιά.