"Ελάσματα" του Δημήτρη Ταλαγάνη στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Αισθητική απόλαυση

Τα εγκαίνια της έκθεσης του εικαστικού δημιουργού Δημήτρη Ταλαγάνη με τίτλο “Ελάσματα”, Σώμα Θεού – Μυστήριον Μέγα (Corpus Dei – Mysterium Magnum) πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, παρουσία του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωροθέου Β' και πλήθους φιλότεχνων.

Η έκθεση παρουσιάζεται με την αρωγή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου και την υποστήριξη του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Άνδρου και του Ινστιτούτου Κυβέλη στη Σύρο. Πρόκειται για μία συλλογή έργων, εμπνευσμένων από την εκκλησιαστική παράδοση και συνδυασμένα με την πνευματική παρουσία του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Στην τεράστια συμβολή της τέχνης στην πρόκληση της αισθητικής συγκίνησης, αλλά και την καλλιέργεια μιας αισθητικής ποιότητας στη ζωή του ανθρώπου αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Σύρου, στο σύντομο χαιρετισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετά από πρωτοβουλία του κ. Ταλαγάνη θα κληρωθεί ένα έργο του, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητρόπολης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου.