Έκθεση μαρμαρογλυπτικής του Γρηγόρη Κουσκουρή

Ο εναλλακτικός χαρακτήρας της κουζίνας

Το μαχαίρι, το πιάτο, η επιφάνεια κοπής και τα υπόλοιπα κουζινικά σκεύη γίνονται πηγή έμπνευσης και μετατρέπονται σε μαρμάρινα έργα τέχνης, με την εικαστική παρέμβαση του Γρηγόρη Κουσκουρή.

Ο γευστικός κόσμος της γαστρονομίας συνδυάζεται και εναρμονίζεται πλήρως στις λιτές και παράλληλα σκληρές γραμμές του μαρμάρου, στο πλαίσιο της νέας ατομικής έκθεσης του καλλιτέχνη με τίτλο “Τα κουζινικά”.

Ο ανήσυχος μαρμαρογλύπτης, ο οποίος ζει και δημιουργεί στη Σαντορίνη χρησιμοποιεί ένα υλικό που αγαπά, γνωρίζει καλά και καθημερινά μοχθεί πάνω του. Με την πρωτότυπη εικαστική άποψη που διατρέχουν τα έργα του προτείνει μία νέα χρηστικότητα στην κουζίνα και έναν εναλλακτικό τρόπο εξοπλισμού της. Παράλληλα, προσπαθεί να μεταφέρει το προνόμιο της εικαστικής αποκλειστικότητας σε ένα χώρο, αναγκαίο, καθημερινό και προορισμένο μόνο για την τέχνη της γαστρονομίας.

Τα “Κουζινικά” του Γρηγόρη Κουσκουρή, κατασκευασμένα από ελληνικά πολύτιμα μάρμαρα, ιδανικά για πλήθος εναλλακτικών εφαρμογών παρουσιάζονται στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 15 Οκτωβρίου 2013 στις 20:00. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έτους γαστρονομίας 2013 και οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν μέχρι 30/10/2013.

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Γρηγόρης Κουσκουρής γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου του 1980, ενώ η οικογένειά του κατάγεται από το χωριό Πύργος της Τήνου. Αποτελεί την τέταρτη συνεχόμενη γενιά της οικογένειας μαρμαρογλυπτών από το νησί, των οποίων τα έργα φιλοξενήθηκαν και εκτέθηκαν στο Μουσείο Μαρμάρου της Τήνου. Σπούδασε Γλυπτική Μαρμάρου και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή της Παλλήνης. Αυτή η σχολή ιδρύθηκε από τον γνωστό γλύπτη Στρατή Φιλιππότη, με καταγωγή επίσης από την Τήνο. Το 2003 επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, τη Σαντορίνη, για να αναλάβει και να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση μαρμάρων. Το 2007 άνοιξε με επιτυχία την προσωπική του έκθεση, όπου παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του με δημιουργίες και έργα τέχνης.