Έκθεση της ομάδας φωτογραφίας του ΕΠΑ.Λ Θήρας με θέμα “Πύργος Σαντορίνης”

Καλλιτεχνική εξόρμηση

Μία μοναδική ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό του Πύργου επιφυλάσσει στους φιλότεχνους της Σαντορίνης η έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ Θήρας, η οποία θα παρουσιαστεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου στον Πύργο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 21:00. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η μουσική μπάντα μαθητών του σχολείου με έντεχνα και ροκ τραγούδια, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικά εδέσματα, προσφορά της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων SantoWines.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο εκτίθενται τα φωτογραφικά έργα της πετυχημένης περυσινής έκθεσης της ομάδας με θέμα: “Γαστρονομία”. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε Πέμπτη για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο με ώρες λειτουργίες 08:30-13:30, ενώ από 1η Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2014 θα λειτουργεί καθημερινά 08:30 – 13:30.

Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία Πύργου Καλλίστης” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2014 Έτος Πολιτισμού” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τρία χρόνια δράσης

Η φωτογραφική ομάδα, που συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση της, αποτελείται από μαθητές που συμμετείχαν στο εγκεκριμένο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κυκλάδων, περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου: “Φωτογραφί-Ζω στη Σαντορίνη” για το σχολικό έτος 2013 – 2014.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με θέματα όπως: "Καλλιτεχνική Φωτογραφία - Τεχνική Φωτογραφίας - Επεξεργασία Εικόνας", ενώ παράλληλα ανέπτυξαν περιβαλλοντική συνείδηση σε θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη.

Υπεύθυνος της ομάδας και του προγράμματος είναι ο καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Θήρας Θανάσης Σκουλουδάκης, του κλάδου ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγων.

Σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Σκουλουδάκης δήλωσε ότι η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της το 2011 με τη συμμετοχή τόσο μαθητών του σχολείου, όσο και ενηλίκων, οι οποίοι ήθελαν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας ως ένα διαφορετικό μέσο επικοινωνίας και δημιουργίας, με καλλιτεχνικά αποτελέσματα και όχι ως μία απλή απεικόνιση.

Στα τρία χρόνια ζωής της, η ομάδα έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Ίδρυμα με θέμα το νησί της Σαντορίνης, στη Μεσσαριά και τελευταία στον Πύργο, στο πλαίσιο του έτος Γαστρονομίας.

Γνωστές και άγνωστες πτυχές

Η φετινή έκθεση με θέμα: "Πύργος Σαντορίνης" προέκυψε μέσα από μια φωτογραφική εξόρμηση της Φωτογραφικής Ομάδας στον παραδοσιακό οικισμό του Πύργου. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι η μεταφορά του ΕΠΑ.Λ Θήρας στον Πύργο, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν την περιοχή και να εξερευνήσουν κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της. Τα παιδιά περιπλανήθηκαν μέσα στο γραφικό καστέλι, αλλά και στα περίχωρα του Πύργου και ο καθένας αφέθηκε στη φωτογραφική του έκφραση. Οι 17 συμμετέχοντες φωτογράφισαν και άλλες μέρες και ώρες το ίδιο θέμα κι έτσι συγκεντρώθηκαν συνολικά εξήντα έργα, τα οποία θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τους επόμενους μήνες το κοινό της Σαντορίνης.

Ετικέτες: