Οι “Desperate Artists” επέστρεψαν στην Άνω Σύρο

Και τα μυαλά...στην τέχνη

Το δεύτερο ετήσιο καλοκαιρινό ραντεβού της πραγματοποιεί φέτος η ομάδα των “Desperate Artists”, η οποία επέστρεψε στα γραφικά σοκάκια της Άνω Σύρου για να σκορπίσει έμπνευση, φαντασία και καλλιτεχνική δημιουργία.

Με νεανική ματιά και αρκετή δόση τρέλας, τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν στο Πνευματικό Κέντρο του μεσαιωνικού οικισμού τις νέες συλλογές τους, προσκαλώντας το κοινό στον πολυτάραχο κόσμο τους.

Πλούσιες συλλογές

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα από ασήμι, μπρούτζο, αλπακά, χαλκό και επιχρυσωμένα, τσόχα και υφάσματα, ημιπολίτιμους λίθους και τις χειροποίητες πλεκτές τσάντες και αξεσουάρ. Επιπλέον, θα βρουν κοσμήματα από τους “Spiral Art” σε ασήμι, από τον Θάνο Θάνο με τη νέα καλοκαιρινή εκδοχή του και τον “Brick Combo” που θα πείσει ακόμα και την πιο διστακτική να φορέσει στο αυτί τα παιδικά της τουβλάκια.

Μεταξύ άλλων, στους τοίχους του Πνευματικού Κέντρου εκτίθενται οι καινούριες φωτογραφίες της Ευτυχίας Σιγάλα και η ψηφιακή εικονογράφηση της Μπέτυς Χατζησαββίδου, οι “Χαρούμενες Παχουλές στην Παραλία”, οι οποίες μας θυμίζουν κάτι από την πραγματική ζωή, ενώ οι “Mysteriouw Ladies” σε mixed media, μας βάζουν σε σκέψεις.

“Εξελισσόμαστε και διαφοροποιούμαστε”

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά οχτώ καλλιτέχνες, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να μοιραστούν μαζί με το κοινό τις ανησυχίες τους. “Το κόνσεπτ είναι ίδιο και η λογική μία. Εξελισσόμαστε και διαφοροποιούμαστε”, δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” η Ζέφη Ιωάννου, μία εκ των “καλλιτεχνών σε απόγνωση”. Όπως σημειώνει, βασικό συστατικό της έκθεσης αποτελεί και φέτος η ομαδικότητα. Προσθέτει ακόμα ότι στόχος της ομάδας είναι να εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να υπενθυμίζει στο κοινό την έντονη παρουσία της στα εικαστικά δρώμενα του νησιού. “Τώρα είμαστε σε μια διαδικασία να βρούμε δικό μας χώρο, ενώ ο κόσμος μπορεί να μας αναζητήσει στο διαδίκτυο και σε εκθέσεις που κάνουμε συνήθως ανά δύο μήνες το χειμώνα”, αναφέρει.

Αργά και σταθερά βήματα

Ωστόσο, δεν κρύβει ότι μεγάλη επιθυμία των μελών της είναι να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το αντικείμενο. “Ωραία η δημιουργικότητα, αλλά αν δεν αφιερωθείς σε αυτό, ούτε κερδισμένος θα βγεις, ούτε θα πείσεις και τους άλλους να το δουν τόσο σοβαρά όσο εσύ”. Υποστηρίζει μάλιστα ότι στη Σύρο υπάρχει χώρος για νέους επαγγελματίες και καλλιτέχνες. “Παρόλα αυτά, στις βλέψεις μας δεν είναι μόνο η Σύρος. Έχουμε στόχο την Αθήνα και πιο μακροπρόθεσμους στόχους στο εξωτερικό. Απλά πρέπει τα βήματα να γίνονται σιγά-σιγά, να είναι σταθερά για να είμαστε κι εμείς σίγουρες για τον εαυτό μας και να υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από τον κόσμο”.

Σημειώνεται ότι η έκθεση των Desperate Artists θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουλίου.

Ετικέτες: