Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης στη Σίφνο

Οι παραδοσιακοί οικισμοί της Απολλωνίας, του Αρτεμώνα και του Κάστρου ενώνονται και φέτος μέσα από τη δεύτερη «Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης στη Σίφνο» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και μια ομάδα φιλότεχνων εθελοντών.

Περισσότερα από 100 έργα 17 καταξιωμένων καλλιτεχνών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα παρουσιαστούν στο νησί έως και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθώς και ξεναγήσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Το 2015, η πρώτη Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης προσέφερε σε όλους τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της Σίφνου την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το έργο δεκατεσσάρων καλλιτεχνών, οι περισσότεροι εξ’ αυτών διεθνώς αναγνωρισμένοι. Η έκθεση απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια τόσο από τους καλλιτέχνες όσο και από τους επισκέπτες.

Φέτος, το κοινό θα εισβάλλει στον μαγικό κόσμο 17 δημιουργών

Συγκεκριμένα, από 9 έως 27 Ιουλίου εκθέτουν ο Christian Brechneff (Δημοτικό Σχολείο Αρτεμώνα), οι Κική Βουλγαρέλη - Αβραάμ Γούναρης - Χριστίνα Παπαγεωργίου (Γυμνάσιο Απολλωνίας), οι Μαρίνα Βερνίκου - Eric Liot - Vincent Guzman (Στενό Απολλωνίας), η Anna Kache (Δημαρχείο Απολλωνίας) και οι Ari Rossner - Αλεξία Ψαραδέλη (Δημοτικό Σχολείο Κάστρου).

Από 10 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου, ο Alberto Bourdeth-Corales καλεί τους επισκέπτες να διανύσουν τη διαδρομή «Μονοπάτι Χρυσοπηγή – Φάρος».

Τέλος, από 28 Ιουλίου έως 24 Αυγούστου, η Κατερίνα Ψαραδέλη και η Γεωργία Νικολακοπούλου περιμένουν το κοινό στο Δημοτικό Σχολείο του Αρτεμώνα, ενώ στην Πλατεία Χρυσόγελου θα βρίσκεται ο Νικόλαος Χούτος. Στην Απολλωνία εκθέτουν οι Bernard Pras – Melanie van Raaij – Αβραάμ Γούναρης (Γυμνάσιο), Μαρία Βερνίκου – Eric Liot – Vincent Guzman (Στενό), Anna Kache (Δημαρχείο) και Bernardo Flemming (Αγιανέμη).

​Η Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης φιλοδοξεί να καταστήσει τη Σίφνο έναν καλοκαιρινό προορισμό για καλλιτέχνες και φιλότεχνους. Όραμα είναι η οργάνωση κάθε καλοκαίρι μιας διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνης που θα εντάσσεται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον του νησιού, δημιουργώντας έναν καινούριο «χάρτη» με καλλιτεχνικά μονοπάτια στη Σίφνο.