Ατομική έκθεση της εικαστικού Κυριακής Καρποδίνη στην Πάρο

  • Τρίτη, 13 Ιουλίου, 2021 - 09:56

Μια ανερχόμενη εικαστικός που ξεχωρίζει για το συνολικό αισθητικό όραμα και την μοναδικότητα στα έργα της μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε με τον ήχο του μελτεμιού στο φως του λευκού, στο κέντρο των Κυκλάδων. Την μοναδική Πάρο, την γενέτειρά της. 

Η Κυριακή στην πορεία της διαδρομής της, θα μοιραστεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στην αραβική κουλτούρα της Λιβύης και της Σαουδικής Αραβίας. Ισορροπίες λεπτές. Αυτή η αντίθεση παραστάσεων, καταστάσεων, συναισθημάτων και χρωματικής παλέτας, λειτούργησε ως γενεσιουργός δύναμη μέσω της οποίας εκδηλώνεται μια τεράστια δημιουργική διάθεση που ως αποτέλεσμα έχει το σύνολο των έργων που θα παρουσιαστούν στην έκθεση. 

Το γαλάζιο του Παριανού ουρανού, το απαλό μπλε της θάλασσας, η ώχρα της πέτρας, το μπεζ της άμμου σε διάφορες αποχρώσεις και παραλλαγές, το λευκό του μάρμαρου σε σπίτια και σοκάκια του νησιού πρωταγωνιστούν στο σύνολο των έργων της. Μέσα τους διαθλούν το έντονο φως της Πάρου μας αλλά και της ερήμου.

Έργα που στη θέασή τους μας καλεί να πετάξουμε πέρα από το γνωστό και το σίγουρο. 

Μας ανοίγονται περάσματα στο άγνωστο και ανεξερεύνητο. «Από το γαλάζιο στην ώχρα» καθώς η τέχνη δεν έχει όρια. 

Ένα συναρπαστικό ταξίδι αναχωρήσεων και επιστροφών που σχηματίζεται σε τοπία άγριας ομορφιάς και αμμώδεις λόφους. Η δημιουργός εισχωρεί σε σημεία που άλλοι θα προσπερνούσαν. 

Στέκεται, αποτυπώνει και τα μοιράζεται μαζί μας στα πλαίσια μιας εικαστικής μαρτυρίας. Η Κυριακή αποκαλύπτει και αποκαλύπτεται.

Παρά την δύσκολη διαδρομή που όμως η δημιουργός πετυχαίνει να μας γυρίσει εκεί από όπου όλα άρχισαν. Στην αδέσμευτη και γεμάτη αλήθεια, ουσία της ύπαρξής μας. 

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Εγκαίνια Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, ώρα 20:00

Ώρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά 11:00-13:00 και 19:00-23:00

Με εκτίμηση

 

Κυριακή Καρποδίνη –Εικαστικός

 

Αφροδίτη Δρακοπούλου-Σάρδη-Επιμέλεια έκθεσης -Δημόσιες σχέσεις

 

Κωνσταντίνος Λαγός-Δημόσιες σχέσεις

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ 

«ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ»

ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΑΡΟΙΚΙΑ)

Η ΚΔΕΠΑΠ & η  ART WAY

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ 

ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

που διοργανώνεται από

23 ΕΩΣ ΚΑΙ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021