Διοργάνωση εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής από το Σύλλογ Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου

Την Κυριακή «ψηφίζουμε»… ωτία

  • Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:20

Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, για παιδιά ηλικίας από 5-12 ετών, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Μία «νόστιμη» δραστηριότητα, για παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών, αλλά και τους γονείς τους, διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, την Κυριακή των εκλογών, 20 Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν ωτία, ένα παραδοσιακό ποντιακό γλυκό, το οποίο συνηθίζεται, τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και στους εορτασμούς των αρραβώνων και των γάμων.

Παρακάτω, ακολουθεί πλήρης η ανακοίνωση του Συλλόγου, όπου οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν, σχετικά με τα υλικά, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσουν, για τη συμμετοχή στο εργαστήρι.

«Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών, μαζί με τις μαμάδες ή τους μπαμπάδες τους στο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής που θα λειτουργήσει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα του συλλόγου μας, Φολεγάνδρου 3 στην Ερμούπολη.

Ναι, την Κυριακή των εκλογών θα μαζευτούμε για να μάθουμε να φτιάχνουμε ωτία (αυτάκια), το παραδοσιακό ποντιακό γλυκό που προσφέρεται τα Χριστούγεννα αλλά και σε αρραβώνες και γάμους.

Παράκληση όπως ενημερώσετε για την παρουσία σας την κ. Ράνια Πανταζίδου στα τηλ. 2281080448 ή 6972411950 ώστε να κρατηθεί μια θέση για εσάς και τη μαμά ή το μπαμπά σας. Η συνάντηση θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή σας. Σημειώνεται, πως η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Υλικά που θα πρέπει να έχετε μαζί σας: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 250 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. γάλα, 2 αυγά, ½ κεσέ γιαούρτι, ½ κεσέ βιτάμ (το μικρό), 2 φακελάκια μαγιά, μια βανίλια και μια λεκάνη για να ετοιμάσετε τη ζύμη. Ελάτε να παίξουμε, μαθαίνοντας να φτιάχνουμε μια παραδοσιακή λιχουδιά.

Η νέα αυτή δραστηριότητα θα λειτουργεί πέραν του θεατρικό εργαστηρίου που λειτουργεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο για παιδιά 4 έως 14 ετών.

Ο σύλλογος θα σας ενημερώνει κάθε τόσο για τις νέες αυτές δραστηριότητες. Μπορείτε να ενημερώνεστε και από το blog του συλλόγου http://syllogospontionsyrou.blogspot.gr»